Μενού
Κακοκαιρία Daniel
Πέρασμα της καταστροφικής κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Η Φαρκαδόνα Τρικάλων ήταν μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, με τους αγρότες να κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην παράδοση των έργων.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Open, στη Φαρκαδόνα υπάρχουν αρκετά αναχώματα που έσπασαν από τον «Daniel», ενώ μέχρι και σήμερα, έξι μήνες μετά το πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων, δεν έχει αλλάξει τίποτα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χθες, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο Πηνειός να «φουσκώσει» μετά από μικρή βροχόπτωση και να διοχετεύσει όλο το νερό σε μία έκταση γης, η οποία ήταν «στεγνή».

Πρόκειται για περίπου 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, κυρίως καλαμποκίου και βαμβακίου, το οποίο οι αγρότες ήταν έτοιμοι να σπείρουν αυτές τις μέρες, ωστόσο εξκαιτίας της βροχόπτωσης, πλημμύρισε ξανά το σημείο.

Οι αγρότες αγωνιούν για τις επόμενες ημέρες, όπου αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού, ενώ καταγγέλλουν πως δεν έχουν παρθεί ουσιαστικές λύσεις, όπως το μπάλωμα των αναχωμάτων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA