Μενού
Ταξί στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από ταξί στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Οδηγό ταξί που την υπερχρέωσε για μια διαδρομή δέκα λεπτών από το Πεδίον του Άρεως στο Γαλάτσι καταγγέλλει μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. 

Η κ. Ελεονώρα μιλώντας στο MEGA κατήγγειλε πως ο ταξιτζής την χρέωσε 20 ευρώ για διαδρομή που δεν ξεπερνάει τα 7,60 ευρώ.

«Ο οδηγός ταξί για πότε μου κατέβασε τη βαλίτσα στο πεζοδρόμιο, μου έδωσε τα ρέστα και έφυγε ούτε που το κατάλαβα. Ο οδηγός ταξί στη διαδρομή με ρωτούσε από ποιο δρόμο να πάει και του είπα ότι "δεν γνωρίζω από Αθήνα". Ο οδηγός μου ζήτησε 20 ευρώ για μια απόσταση 10 λεπτών και δεν είχε και κίνηση», είπε. 

Ο Γιώργος Μπάτσος, πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής, δήλωσε πως αυτό που συνέβη στην κυρία από τη Θεσσαλονίκη είναι απαράδεκτο.

«Αυτούς εμείς δεν τους θεωρούμε συνάδελφους, δεν είναι επαγγελματίες. Ως κλάδος έχουμε ζητήσει από την Πολιτεία να αυστηροποιηθούν οι ποινές στους παραβάτες ταξιτζήδες. Για να κάνει κάποιος το επάγγελμα του ταξιτζή πρέπει να έχει ειδική κάρτα. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δουλεύουν με παράνομες κάρτες», ανέφερε. 

300 ευρώ για τη διαδρομή Πειραιάς - Παγκράτι

«Έχουμε ακούσει για περιστατικό που πήρε ένας ταξιτζής  πελάτη από κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι του Πειραιά και τον χρέωσε 300 ευρώ για να τον πάει στο Παγκράτι. Πρέπει πάντα να παίρνουμε την απόδειξη, γιατί εκεί αναγράφεται και η πινακίδα του ταξί και έχουμε όλα τα στοιχεία. Στο ταξί πλέον δεν μπορεί να αρνηθεί ο οδηγός στον πελάτη να πληρώσει με κάρτα. Να μην φοβούνται οι πολίτες να καταγγέλλουν τους οδηγούς ταξί στα σωματεία», αποκάλυψε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA