Μενού
kideia 38hronis - katerini
Κηδεία 38χρονης στην Κατερίνη | odelalis.gr
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη παραμένει η Κατερίνη με τον θάνατο της 38χρονης μητέρας τριών παιδιών, η οποία βρέθηκε απανθρακωμένη στο αυτοκίνητο της το περασμένο Σάββατο (29/07) όταν το όχημά της τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σήμερα, μάλιστα, τελέστηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία της γυναίκας, με φίλους και συγγενείς να λένε το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη 38χρονη, ενώ την ίδια ώρα οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να «λύσουν» τον γρίφο, κάτω από τον οποίο σημειώθηκε η ανάφλεξη στο Ι.Χ.

kideia 38hronis - katerini
Κηδεία 38χρονης στην Κατερίνη | odelalis.gr
kideia 38hronis - katerini
Κηδεία 38χρονης στην Κατερίνη | odelalis.gr

Τι έδειξε το πόρισμα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πόρισμα έδειξε πως η μητέρα πρόλαβε και εισέπνευσε τοξικούς καπνούς και δεν αποκλείεται να είχε χάσει τις αισθήσεις της και να μην μπόρεσε να βγει από το αυτοκίνητο.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και το πόρισμα για το τι συνέβη στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν μοντέλο του 1994 και είχε γίνει αλλαγή στο καύσιμό του.

Τι αναφέρουν ειδικοί για το περιστατικό

Ειδικοί του αυτοκινήτου, όπως ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Σπύρος Βαρσάμης, μιλούν για το περιστατικό, για το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμη ακριβής εξήγηση για το πώς έλαβε χώρα. Το χαρακτηρίζει, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ως «ένα πρωτοφανές συμβάν και ότι δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό που να έχει ενταχθεί στην καταγεγραμμένη βιβλιογραφία».

«Το πιθανότερο σενάριο παραπέμπει σε βραχυκύκλωμα, που οδήγησε σε έναρξη πυρκαγιάς στον χώρο του κινητήρα, αλλά και κοντά στον χώρο της καμπίνας. Ίσως οι καπνοί, με τη βοήθεια του κλιματισμού, που πιθανότατα ήταν σε λειτουργία, οδήγησαν την οδηγό να χάσει μερικώς τις αισθήσεις και αυτό σιγά, σιγά εξελίχθηκε. Όταν τελικά άνοιξε και η πόρτα του οχήματος, η είσοδος του οξυγόνου οδήγησε στην ανάφλεξη, που αναφέρουν οι μάρτυρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρσάμης.

Μηχανικοί εξηγούν πως οι υψηλές θερμοκρασίες παίζουν ρόλο, ωστόσο δεν είναι η μοναδική αιτία για την πρόκληση πυρκαγιάς σε ένα όχημα. «Ο χώρος του κινητήρα θα πρέπει να είναι επιμελημένος και να έχει επιτηρηθεί από κάποιον ειδικό. Διάφορα σωληνάκια μπορούν να προκαλέσουν τη φωτιά» συμπλήρωσε με τη σειρά του ο Δημήτρης Χατζηιωαννίδης, μηχανικός στο επάγγελμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA