Ο καύσωνας επιμένει και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της χώρας, με τη σημερινή ημέρα να είναι η πιο θερμή της εβδομάδας, καθώς «έσπασε» το φράγμα των 45 βαθμών Κελσίου στην επικράτεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις 15:00 το μεσημέρι έσπασε το φράγμα των 45 βαθμών, με την τιμή των 45,6 βαθμών Κελσίου στη Σκάλα Μεσσηνίας.
Καύσωνας: Οι περιοχές που «έβρασαν»
Οι υπόλοιπες περιοχές της λίστας των 10 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Ωλένη Ηλείας (44,3), η Λίνδος (43,6), το Αστέρι Λακωνίας (43,6), οι Αιγιές Γυθείου (43,5), το Πετροκεφάλι Ηρακλείου (43,4), η Στεφανιά Λακωνίας (43,3), η Σπάρτη (43,2), το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (43,2) και Ηλιόλουστο Κιλκίς (42,4).
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Αττική καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ενδεικτικά, στα Πατήσια, πάντα κατά τα στοιχεία του meteo.gr, το θερμόμετρο έδειξε 41,5, ενώ στο Γκάζι οδεύει προς τους 41 βαθμούς. Γι’ αυτόν τον λόγο ήδη από το μεσημέρι γεμίζουν οι παραλίες στα περίχωρα της Αττικής, ενώ όσοι παραμένουν στο κέντρο αναζητούν δροσιά σε σκιερά μέρη, ακόμα και σε συντριβάνια.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή 25/07 αναμένεται πολύ υψηλή έως ακραία θερμική επιβάρυνση στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.
- Influencer αποκάλυψε στο TikTok ότι ο σύζυγός της είναι παιδόφιλος - Δύο εβδομάδες αργότερα, ήταν νεκρή
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Γιώργος Γιαννόπουλος: «Αυτονόητο ήταν το bullying, γιατί ήμουν ο αδελφός της ανάπηρης»
- Σελένα Γκόμεζ: «Η γυναίκα μου είναι φωτιά» της έγραψε ο σύζυγός της - Τη φλέρταρε διαδικτυακά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.