Μενού
Ο καύσωνας Κλέων στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2023
Ο καιρός στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το κλιματιστικό είναι ο σύμμαχος μας για να βγάλουμε τον καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. Πρέπει όμως να το χρησιμοποιούμε και κατάλληλα ώστε να «νικάμε» την αφόρητη ζέστη.

Το να το βάζουμε να δουλεύει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα δροσίσει το σπίτι μας πιο γρήγορα. Όταν το κάνουμε αυτό σπαταλάμε περισσότερη ενέργεια αφού ασκείται περισσότερο πίεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να προκληθούν και άλλα θέματα.

Η σωστή θερμοκρασία για το κλιματιστικό

Οι ειδικοί προτείνουν να ρυθμίζουμε τα κλιματιστικά σε τουλάχιστον σε λίγο παραπάνω βαθμούς από αυτό που θα θέλαμε. Δηλαδή αν έξω έχει 35 βαθμούς δεν πρέπει να βάλουμε το κλιματιστικό στους 18 βαθμούς αλλά στους 24. Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να έχει τόσο μεγάλη διαφορά η εσωτερική με την εξωτερική θερμοκρασία, για την υγεία μας αλλά και για τη διάρκεια ζωής των κλιματιστικών. 

Εάν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη θερμοκρασία, τότε ίσως να είναι καλύτερο να στραφούμε σε άλλες λύσεις. Οι ανεμιστήρες αποτελούν μία οικονομική λύση αφού δεν καταναλώνουν πολύ ενέργεια. 

Επίσης, είναι καλό να αποφεύγουμε τη χρήση και συσκευών που υπερθερμένουν τον χώρο όπως τον φούρνο, τα πλυντήρια πιάτων και γενικά την κουζίνα. Ειδικά η ταυτόχρονη χρήση των παραπάνω συσκευών με τα κλιματιστικά δεν είναι σωστή. 

Καλό είναι και να ανοίγουμε τα παράθυρα τουλάχιστον τις βραδινές ώρες για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα μέσα στο σπίτι και την αποφυγή της δημιουργίας ενός αποπνικτικού κλίματος.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA