Μενού
zesti athina
Ζέστη στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg έκανε λόγο για ένα νέο κύμα καύσωνα που πρόκειται να σαρώσει τις χώρες της Μεσογείου στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, με θερμοκρασίες πάνω από το μέσο όρο της εποχής, σε Ισπανία, Νότια Ιταλία και Ελλάδα, κάνοντας λόγο και για θερμοκρασίες - ρεκόρ.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ, και επικαλέστηκε επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιούνται στις προγνώσεις. Με βάση αυτά, δεν συμμερίζεται την δυσοίωνη πρόβλεψη του δημοσιεύματος λέγοντας ότι - με τα μέχρι τώρα στοιχεία - «οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές για την εποχή» ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι ο «καιρός θα είναι χαρά Θεού».

Ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι η εβδομάδα αυτή θα κυμανθεί σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες ενώ την εβδομάδα πριν το Δεκαπενταύγουστο «θα είμαστε και πιο κάτω από τα κανονικά, με 34-35 βαθμούς Κελσίου.»

Όπως επισήμανε στην πρόγνωσή του, δεν επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του Bloomberg ότι μετά τις 16 Αυγούστου θα υπάρξει κάποιο ισχυρό κύμα καύσωνα στη χώρα μας. «Μετά τις 16 φαίνεται μία άνοδος της θερμοκρασίας αλλά όχι κάτι ανησυχητικό» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως «προφανώς, βέβαια, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Twitter: «Οι 4 εβδομάδες του Αυγούστου και οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών. Δεν υπάρχει καν ισχυρό σήμα για καύσωνα στα νότια της Ευρώπης. Απλά η Samantha Burgess δήλωσε στο Bloomberg ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί. ;Oχι όμως ότι θα γίνει. Δεν δικαιολογείται από τους χάρτες».

Η ανάρτηση Αρναούτογλου

Ο γνωστός παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου στην ανάρτησή του στο Facebook, συνιστά ψυχραιμία σημειώνοντας πως «κατά την ταπεινή μου άποψη φυσικά και δεν χρειάζεται πανικός», παραθέτοντας τους παράγοντες για τους οποίους δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε για το «νέο, θερμό κύμα»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA