Μενού
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτφων κορονοϊού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, σύμφωνα με το tempo24.news, οι δύο ληστές στην Κεφαλονιά οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι ενός 73χρονου στην Κεφαλονιά το απόγευμα της Πέμπτης (28/12) και, αφού τον μαχαίρωσαν περίπου 10 φορές, τον λήστεψαν.

Οι δύο νεαροί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέρασαν σήμερα την πόρτα του ανακριτή για το αιματηρό περιστατικό στην Κεφαλονιά, και δεν κατάφεραν με τις απολογίες τους να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, ο 73χρονος άνδρας συνεχίζει να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου μεταφέρθηκε μετά την αιματηρή επίθεση.

Κεφαλονιά: Οι διώξεις στους δράστες της ληστείας

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το περασμένο Σάββατο στον Εισαγγελέα Κεφαλληνίας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ζητώντας προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, παράβαση του νόμου για τα όπλα και παράνομη διαμονή στη χώρα, καθώς στερούνταν των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Κεφαλονιά: Το χρονικό της αιματηρής ληστείας

Η ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνει: «Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, την περασμένη Πέμπτη (28.12.2023), το απόγευμα, στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κεφαλληνίας, 2 αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 25 ετών,  κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ, επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης (27.12.2023), οι δράστες, έχοντας ως σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, παραβίασαν παράθυρο οικίας ηλικιωμένου σε περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας, όπου ο ένας εξ αυτών (25χρονος) εισήλθε σε αυτή, ενώ ο έτερος (18χρονος) παρέμεινε εξωτερικά επιτηρώντας το χώρο.

Εκείνη την ώρα εισήλθε στην οικία ο ηλικιωμένος ένοικος της, στη θέα του οποίου, ο 25χρονος δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη, ενώ στη συνέχεια, μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των -2- δραστών, οι οποίοι μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα (28.12.2023), σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA