Μενού
Περιπολικό αστυνομίας
Aστυνομία | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε ο 78χρονος από το Κερατσίνι, που κατηγορείται για τον βιασμό της 14χρονης εγγονής του, με τον δικηγόρο της οικογένειας Κωνσταντίνο Γώγο να μιλάει στο Open και να στέκεται για το τι είπε η ανήλικη μετά την κατάθεσή της.

Όπως είπε ο κ. Γώγος για το αποτρόπαιο περιστατικό στο Κερατσίνι, «το παιδί πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, ωστόσο από την πρώτη ημέρα που κατέθεσε στην καταγγελία και μετά παρακολουθείται απο παιδοψυχολόγο, προκειμένου να βρει σιγά σιγά τα πατήματά του».

Η 14χρονη μετά την κατάθεση είπε ότι «έφυγε ένα μεγάλο βάροςαπό μέσα της και αυτό είναι το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης στο Κερατσίνι, περιγράφοντας πως «έδρασε» ο παππούς της.

Κερατσίνι: Πώς έδρασε ο ηλικιωμένος

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπήρχαν περιπτώσεις που ο 78χρονος ήταν μόνος του με το παιδί. Υπήρχαν και περιπτώσεις που ήταν οι υπόλοιποι σε κάποιον άλλο χώρο και έβρισκε μια ευκαιρία ο παππούς να απομονωθεί με το παιδί, με την πρόφαση να δουν μια ταινία ή τηλεόραση και εκεί προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις» ανέφερε ο δικηγόρος για το πώς δρούσε ο παππούς στο Κερατσίνι.

«Ο φερόμενος δράστης μέχρι χθες δεν είχε εμφανιστεί ούτε στις εισαγγελικές ούτε στις ανακριτικές αρχές, με αποτέλεσμα αφού εκδόθηκε ένταλμα χθες (5/2), να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης. Μέχρι στιγμής δεν έχει απολογηθεί, ούτε μπορεί να του δοθεί αυτό το δικαίωμα, αλλά μπορεί να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης στο συμβούλιο, όπου μπορεί να αναφέρει τη θέση του σχετικά με την υπόθεση» είπε ακόμη ο κ. Γώγος.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη ενημέρωση των γονεών για τις αποτρόπαιες πράξεις του 78χρονου σε βάρους της εγγονής του, διευκρίνισε πως «το 2022 ενημερώνονται οι γονείς για τα τραγικά γεγονότα από την κόρη τους, η οποία παίρνει το κουράγιο και ενημερώνει το οικογενειακό της περιβάλλον για τα όσα βίωνε από την ηλικία των 9 ετών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA