Μενού
Φυλακές Κέρκυρας
Επιχείρηση της αστυνομίας στις φυλακές Κέρκυρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη (08/12) 70 –περίπου– κρατούμενοι στην Κέρκυρα και στις φυλακές της, με την πλειοψηφία των οποίων να έχουν αλβανική υπηκοότητα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι κρατούμενοι στην Κέρκυρα διεκδικούν τη χαλάρωση των κριτηρίων, με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση, αλλά και την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, κοινωνικού λειτουργού και μόνιμου ιατρού στις φυλακές. 

Ένας κρατούμενος, μάλιστα, μίλησε στα αλβανικά ΜΜΕ και ζήτησε την παρέμβαση της πρεσβείας της Αλβανίας στην Αθήνα, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Κέρκυρα: Τι απαντά η διοίκηση των φυλακών

Πηγές της Διοίκησης των Φυλακών Κέρκυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισαν  ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Όσον αφορά τη στελέχωση των φυλακών υποστήριξαν ότι έχει βγει προκήρυξη στον ΑΣΕΠ  για κοινωνικό λειτουργό  και νοσηλευτές, θέσεις και πως οι θέσεις  θα πληρωθούν τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά την ιατρική κάλυψη, είπαν ότι γιατροί του ΕΣΥ επισκέπτονται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών, γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον για τη σχετική θέση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA