Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας δύο άνδρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ένας άνδρας νοσηλεύεται στην ΜΕΘ και ο άλλος στην παθολογική κλινική και προέρχονται από την Νότια και την Μέση Κέρκυρα αντίστοιχα.
Το μεσημέρι (20/12) αναμένονται νέες εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση τους.
Πέρυσι είχαν εμφανιστεί τρία κρούσματα της νόσου, ενώ ένας άνδρας είχε χάσει τη ζωή του.
Πρόκειται για μια ζωονοσογόνο ασθένεια, μεταδίδεται δηλαδή από τα ζώα στον άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να μολυνθεί από τα εξής:
- απευθείας επαφή με ούρα ή γενετικό υλικό από μολυσμένο με το βακτήριο ζώο
- επαφή με μολυσμένο νερό ή χώμα
- κατανάλωση τροφής ή πόση νερού που έχουν μολυνθεί.
- Η απελευθέρωση των γαλάζιων βουλευτών, η επιστροφή του Ντάισελμπλουμ και το mea culpa του Αλέξη Τσίπρα
- Αμαλιάδα: Μυστήριο με τον θάνατο 48χρονης - Εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι άνδρα που τη φιλοξενούσε
- Αποκάλυψη Λιάγκα: «Μου την έπεσε ο καθηγητής που μου έκανε ιδιαίτερα, ήμουν 16 - Ο πατέρας μου δεν με πίστεψε»
- Καιρός την Πρωτομαγιά: Πέφτει η θερμοκρασία έως και 13 βαθμούς - Πότε επιστρέφει η άνοιξη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.