Μενού
aytokinito
ΜτΧ
  • Α-
  • Α+

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας αλλάζει σχεδόν από κάθε κυβέρνηση και κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι οι ποινές γίνονται όλο και πιο αυστηρές. Εκατομμύρια οδηγοί αγνοούν ότι μπορεί να χάσουν πινακίδες και δίπλωμα, επειδή δεν φορούν ζώνη, μιλάνε στο κινητό ή έχουν διπλοπαρκάρει. Καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα συνωστίζονται εκατοντάδες πολίτες για να παραδώσουν πινακίδες και δεκάδες για να παρακαλέσουν να τις πάρουν πίσω.

Ακόμη και οι αστυνομικοί παραδέχονται ότι για ορισμένες παραβάσεις οι ποινές αφαίρεσης πινακίδων και διπλώματος, είναι αυστηρές σε σχέση με το αδίκημα. Έτσι δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα, καθώς στην Ελλάδα είναι δύσκολο να επιβιώσει ένας επαγγελματίας ή μια οικογένεια χωρίς αυτοκίνητο. Ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχουν καλές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τον τροποποιητικό νόμο 4530/18 (άρθρο 29, παρ. 1), οι πινακίδες κυκλοφορίας και η άδεια οδήγησης αφαιρούνται για διάστημα 60 ημερών, όταν ένας οδηγός πιαστεί να:

α) «χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση».

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA