Μενού
Vasilis Kikilias
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε λίγο πριν τον κόκκινο συναγερμό».

«Εθελοντές πυροσβέστες, στρατός, αστυνομία έχουν διασπαρεί για να καταπολεμήσουν τις φωτιές» τόνισε αρχικά ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει όλοι να δείξουμε την δέουσα προσοχή. Να ανακοινώσω από το δελτίο σας, ότι χρησιμοποιούμε πλέον την τεχνολογία. Συνολικά 25 drone με κέντρα επιχειρήσεων, πετούν 24 ώρες το 24ωρο στους 3 ορεινούς όγκους της Αττικής και σε όλες τις ημιδασικές περιοχές.

Αυτό το μέτρο, αφορά κυρίως την πρόληψη, και θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ελλάδα».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «δεν θα καταφέρει να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά θα εντοπίζει γρήγορα τις εστίες. Οι συνθήκες είναι ανυπέρβλητα δύσκολες».

Όσο για τον καθαρισμό των οικοπέδων, τόνισε πως περισσότερα από 140.000 οικόπεδα έχουν καθαριστεί.

«Ο κόσμος έχει μεγάλη συνεισφορά σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν και κάποιοι που αδιαφορούν, αλλά για αυτό υπάρχει ο νόμος και τα πρόστιμα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν αρκετά πυροσβεστικά αεροσκάφη, ο κ. Κικίλιας απάντησε:

«Θα θέλαμε να έχουμε υπερπολλαπλάσιο πάντα. Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, στα εθνικά μέσα, τα Canadair 215 που είναι 50 ετών, και τα 415 που είναι μίας 30ετίας, και τα μισθωμένα που είναι 49. Ποτέ δεν είναι αρκετά. Με το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ φιλοδοξούμε από το 2025 να έχουμε τα δικά μας εναέρια μέσα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA