Μενού
paralies
Παραλία στην Αττική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το «Κίνημα της Πετσέτας» συνεχίζει τις διεκδικήσεις του με αμείωτη ένταση σε πολλές περιοχές της χώρας με στόχο την διεκδίκηση της ελεύθερης πρόσβασης στους αιγιαλούς που κατακλύζονται από επιχειρήσεις με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα και σε παραλία της Αττικής και συγκεκριμένα, στο Λαγονήσι. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης παραλίας είναι κατειλημμένο ενώ ελεύθερο είναι ένα κομμάτι μόλις 10 τετ. μέτρων. Μάλιστα αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ότι οικογένειες αναγκάστηκαν να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να μπουν στο νερό, για να μην τραυματιστούν από τα βράχια που υπάρχουν στο μέσο της παραλίας.

Όπως έλεγαν οι ίδιοι στην ΕΡΤ μέχρι πριν από λίγες μέρες η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη αλλά κάπως το κίνημα της ξαπλώστρας αλλά και οι συνεχείς έλεγχοι, έχουν κάνει τους δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το σημείο να διορθώσουν κάπως την κατάσταση. 

Συλλήψεις και κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, συλλήψεις έγιναν σε beach bar στη Ζάκυνθο. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για δύο επιχειρηματίες και έναν υπεύθυνο beach bar που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά. Ειδικότερα, μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και ένας υπεύθυνος ενός τρίτου μπιτς μπαρ 51 ετών, οι οποίοι είτε δεν είχαν άδεια καν είτε η άδειά τους δεν ήταν για τα τετραγωνικά που μπορούσαν να εκμεταλλεύονται. Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ζακύνθου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Κινητοποιήσεις έγιναν και στις παραλίες της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το Open, o δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και είπε ότι θα ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία, όσοι παραβιάζουν τον νόμο να μην έχουν το δικαίωμα να λάβουν ξανά σχετική άδεια στους αιγιαλούς. 

Κάτοικοι και παραθεριστές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις στη Σιθωνία της Χαλκιδικής έξω από το δημαρχείο αλλά και στην Ποτίδαια. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, υπάρχουν και «σεκιουριτάδες - μπράβοι» που απαγορεύουν σε κόσμο να περάσει από παραλία που έχει μισθωθεί από επιχειρήσεις.

Έλεγχοι στα Χανιά

Στην παραλία Φαλάσαρνα Χανίων, από ελέγχους της Κτηματικής Υπηρεσίας, προκύπτει ότι επιχειρήσεις στις παραλίες με ομπρέλες δεν έχουν ούτε ένα μισθωτήριο παραχώρησης αιγιαλού ενώ τα beach bar έχουν επεκταθεί στο 80% της παραλίας, σύμφωνα με το Open που επικαλείται σχετικά δημοσιεύματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA