Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, καθώς εντοπίστηκαν εκρηκτικά και βραδύκαυστο φιτίλι, με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο η Ελληνική Αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, υπήρξε κλήση για ύποπτο αντικείμενο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, με συνέπεια να προκληθεί κινητοποίηση στις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν μία θαμμένη σακούλα με εκρηκτικά και φυσίγγια.
Πανεπιστημιούπολη: Τι βρέθηκε
Αρχικά ένας περαστικός εντόπισε τη σακούλα με τις εκρηκτικές ύλες, ενημέρωσε την αστυνομία. Κατόπιν αποκλείστηκε το σημείο, και κλιμάκιο πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ έβγαλε μέσα από τη σακούλα, 3 πλάκες με στρατιωτικό υλικό C4, 567 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης πράσινου χρώματος, 3 τεμάχια με βραδύκαυστο φιτίλι, και 20 φυσίγγια των 9 χιλιοστών.
Σημειώνεται πως στρατιωτική ύλη τύπου C4, είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, «Ενοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» στη βόμβα που είχαν τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, τον Δεκέμβριο του 2023 και είχε εξουδετερωθεί από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό, των ατόμων που είχαν κρύψει τις εκρηκτικές ύλες και τα φυσίγγια, συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
- 2 αποδείξεις από το «Βρώμικο '89»: Πόσες δραχμές θέλαμε για ένα τραπέζι στις διακοπές και μπεργκεράκι;
- Ομπρέλες μόνο για μωρά και παππούδες: Μία παραλία στη Σαρδηνία το «ξεχείλωσε» με τους κανόνες
- Ο Τραμπ κομπάζει για την «μυστική αποστολή» για να μείνει ανοιχτό το Ορμούζ αλλά οι NYT τον προσγειώνουν
- Το πικρό και μοναχικό «φινάλε» της Σαπφώς Νοταρά – Ήταν νεκρή δύο ημέρες όταν την βρήκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.