Στο «χορό» των Ρίχτερ παραμένει η Σαντορίνη, καθώς οι σεισμοί στο Κυκλαδίτικο νησί συνεχίζονται από το πρωί με τη μεγαλύτερη δόνηση να φτάνει τα 4,8 Ρίχτερ και να γίνεται αισθητή και στην Αθήνα.
Το νησί παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες Πέμπτη μέχρι και τις 3 Μαρτίου. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα, ενώ ελάχιστα μαγαζιά έχουν παραμείνει ανοιχτά.
Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ, ζήτησε τσουβάλια με άμμο, έτσι ώστε σε περίπτωση που γίνει κάποιο τσουνάμι το εργοστάσιο της ΔΕΗ να είναι προφυλαγμένο και να συνεχίσει να δίνει ρεύμα.
Στο κυκλαδίτικο νησί έφτασαν και Γεωλόγοι από το πανεπιστήμιο της Χάιφα οι οποίοι μελετούν δείγματα από το ηφαιστειακό τοπίο που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν αν ένα τσουνάμι είναι πιθανό.
Αρκετοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να φύγουν προκειμένου να προστατευτούν σε περίπτωση μίας καταστροφικής σεισμικής δόνησης. Πολλοί όμως είναι και αυτοί που αποφάσισαν να μείνουν στο νησί ελπίζοντας ότι δεν θα επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο.
Κάποιοι κοιμήθηκαν έξω από τα σπίτια τους και άλλοι πήραν μέρος στις περιπολίες έξω από κλειστά σπίτια, μαγαζιά και ξενοδοχεία.
Απέραντο πάρκινγκ το αεροδρόμιο στη Σαντορίνη
Γεμάτος παρκαρισμένα αυτοκίνητα είναι ο δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά του δρόμου, σχηματίζοντας ουρά χιλιομέτρων.
Κάτοικοι της Σαντορίνης άφησαν τα αυτοκίνητά τους και αναχώρησαν αεροπορικώς για πιο ασφαλή μέρη.
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.