Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Κυκλάδων, μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, με την Πολιτεία να παίρνει προληπτικά μέτρα με κλειστά σχολεία και αποφυγή συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, στελέχη της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ μετέβησαν σήμερα στη Σαντορίνη, καθώς οι Αρχές είναι σε επιφυλακή μετά το μπαράζ σεισμών.
Σαντορίνη: Έκτακτα μέτρα με κλειστά σχολεία και αποφυγή συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους
Η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων στη Σαντορίνη και την Αμοργό οδήγησε στη λήψη προληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, συγκάλεσε το απόγευμα του Σαββάτου κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, του ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με το cycladeslive.
Τα μέτρα που προτάθηκαν στοχεύουν τον περιορισμό της κίνησης των κατοίκων, έτσι ώστε σε περίπτωση επικίνδυνου σεισμού να μην βρίσκονται σε σημεία συνωστισμού.
Σαντορίνη: Τα μέτρα της Επιτροπής
Μετά την ενδελεχή εξέταση όλων των μέχρι τώρα δεδομένων, διατυπώθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη των Επιτροπών ότι:
- Η σεισμική δραστηριότητα εντός της καλδέρας περιήλθε σε ύφεση.
- Το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται στην περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, αυξημένη σεισμική ακολουθία με μέγιστο μέγεθος το 4.
- Αυτή η σεισμική δραστηριότητα δεν σχετίζεται με ηφαιστειακή δραστηριότητα, καθώς οφείλεται σε υποθαλάσσια ρήγματα με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ.
Οι Επιτροπές προτείνουν τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:
- Τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 03/02/2025.
- Οι πολίτες να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.
- Αποφυγή πρόσβασης και παραμονής στα λιμάνια Αμμουδίου και Παλαιού λιμένα Φηρών.
Εφόσον κριθεί σκόπιμο θα υπάρξει ανάλογη συνεδρίαση εκ νέου. Σε ότι αφορά στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας, οδηγίες μπορούν να αναζητηθούν στους δικτυακούς τόπους του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (www.oasp.gr) και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.