Μενού
Flyover στη Θεσσαλονίκη
Flyover στη Θεσσαλονίκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το έργο της περιφερειακής οδού του Flyover στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται κανονικά και απρόσκοπτα, όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα (15/1) ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, αλλά η προβληματική για την κυκλοφορία κατασκευή και η έλλειψη ενημέρωσης έχουν γίνει στόχος κριτικής από ποικίλους φορείς.

Μεταξύ αυτών, ο επικεφαλής της ομάδας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης ΠΚΜ, Βασίλης Ρόκος, στάθηκε στις συνέπειες κατασκευής του Flyover στην πόλη, τον «πρόχειρο» σχεδιασμό του έργου καθώς και την ελλιπή επικοινωνία των αρμόδιων, όπως μεταφέρει το Thesstoday.

Η δήλωση του Βασίλη Ρόκου

«Το έργο του flyover έχει διχάσει την τοπική κοινωνία, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός πρόχειρου (ή ανύπαρκτου) σχεδιασμού, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, οικονομικές και περιβαλλοντολογικές παραμέτρους».

«Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει -και τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα διογκωθούν-  δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδος από τα Ιωάννινα έως την Αλεξανδρούπολη, καθώς και ταξιδιώτες, επισκέπτες, επαγγελματίες από το εξωτερικό».

«Επιπροσθέτως τίθεται και ένα έτερο ζήτημα, αυτό της ελλιπούς ενημέρωσης ενώ απούσα είναι και η διαβούλευση με τους Δήμους. Η ενεργητική συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών είναι θεμελιώδης για την ομαλή πρόοδο και την ανάπτυξη μιας κοινότητας. Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς επιμένουν στις κλειστές πόρτες, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία και την καχυποψία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης».

«Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως παράταξη με ενεργό ρόλο στα κοινά της ΠΚΜ, θα μπορούσαμε να καταφύγουμε κι εμείς στην εύκολη λύση της στείρας και ανειλικρινούς αντιπολιτευτικής κριτικής, όπως παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με βαρύγδουπες δηλώσεις, προερχόμενες από τους ίδιους, που με ελαφρά την καρδία ψήφιζαν θετικά τη γνωμοδότηση της πρόχειρης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τον Ιούλιο του 2021».

«Κάτι τέτοιο όμως -όπως έχουμε δηλώσει ευθύς εξαρχής- δεν μας εκφράζει διότι κύριο μέλημά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έργα, όχι με λόγια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA