Μενού
Fotia-loytraki
Φωτιά στο Λουτράκι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στον οικισμό Αγία Σωτήρα της Μάνδρας. Μετά την αποστολή μηνύματος για εκκένωση των οικισμών της περιοχής προς Οινόη, εκδόθηκε εντολή εκκένωσης και για την Οινόη!

Συγκεκριμένα, το 112 καλεί τους κατοίκους της Οινόης να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να μεταβούν προς Ερυθρές. 

oinoi

Επίσης, το 112 έστειλε μήνυμα και στους κατοίκους της περιοχής Άγιος Ιωάννης Κόρακας να εκκενώσουν προς Μάνδρα, όπως επίσης και για την περιοχή Άγιος Παντελεήμων, να εκκενωθεί προς Ερυθρές.

korakas

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στην περιοχή Κιάφα, με τους κατοίκους να πρέπει να κινηθούν προς Μάνδρα - Ελευσίνα.

εκκενωση

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Μάνδρας για να εκκενώσουν τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, κατευθυνόμενοι προς Οινόη.

112

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (20/7) σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στον οικισμό Αγία Σωτήρα της Μάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αγία Σωτήρα έχουν καεί σπίτια και κάποια υπέστησαν ζημιές. Οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και καίνε σπίτια, αυλές και δέντρα. Στο σημείο επιχειρούν 22 εναέρια επιχειρούν μεταξύ Οινόης - Μάνδρας. Συγκεκριμένα 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

spiti
spiti

Κάτοικος που βρισκόταν στην Αγία Σωτήρα και με ένα πλαστικό λάστιχο και έβρεχε τον σπίτι του ρώτησε αγανακτισμένος στην κάμερα του ΣΚΑΙ: «Πού είναι η Πυροσβεστική;». Στο σημείο βρέθηκε ένα πυροσβεστικό και σύμφωνα με τον κάτοικο «δεν έχει νερό». 

ilikiomenos

«Δημιουργούνται δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς»

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην τελευταία ενημέρωση για το μέτωπο των πυρκαγιών ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 62 δασικές φωτιές.

Οι μεγάλες αναζωπυρώσεις σημειώνονται αυτή τη στιγμή στη δυτική Αττική, στη Λακωνία και τη Ρόδο.

Οι συνθήκες, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, γίνονται ακραίες και δημιουργούνται δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς.

«79 χρόνια περιμένουμε νερό»

Ακόμα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε στην οροφή του σπιτιού του στην Αγία Σωτήρα για να το σώσει βρέχοντάς το με λάστιχο.

Πυροσβέστες του έλεγαν «σε παρακαλώ, σε ικετεύω κατέβα». Μετά από προσπάθειες ο ηλικιωμένος κατέβηκε. 

«79 χρόνια περιμένω νερό, η περιοχή δεν έχει νερό! Έρχονται δήμαρχοι και λένε πως θα φέρουν νερό. Να γ.... να τελειώσει!», είπε ο ηλικιωμένος στον ΣΚΑΙ. 

ilikiomenos

Αναζωπύρωση και στα Μέγαρα

Την ίδια στιγμή, μεγάλη αναζωπύρωση έγινε και στο Μελετάκι Μεγάρων. Εναέρια μέσα στοχεύουν σε συγκεκριμένο σημείο με στόχο να περιοριστεί η φωτιά πριν ξεφύγει. Δυστυχώς, οι φλόγες ξεπήδησαν σε παρθένο δάσος με μεγάλη καύσιμη ύλη. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA