Μενού
kairos - broxi
Βροχερός καιρός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέο βαρομετρικό χαμηλό, η κυκλοφορία του οποίου θυμίζει την κακοκαιρία Daniel, κατεβαίνει από τα βόρεια και θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Κυριακή το απόγευμα, παρά τις ζεστές ημέρες του τελευταίου διαστήματος.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, «θα κατέβει μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πλέον πάμε σε μία κυκλοφορία ανάλογη με αυτή του Daniel».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ξεκαθάρισε ότι το φαινόμενο δεν θα είναι ίδιας έντασης, απλώς θα θυμίζει τον τρόπο σχηματισμού του Daniel πάνω από το Ιόνιο, χωρίς όμως να «καθίσει» πάνω από την περιοχή για αρκετές ημέρες, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά.

Η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι πάντως με άσχημο καιρό και πολλές βροχές που θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι μετεωρολόγοι τα επόμενα 24ωρα.

Διαφωνεί ο Θοδωρής Κολυδάς

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει ότι δεν θα πρέπει να γίνεται σύγκριση συστημάτων, καθώς και ότι «τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, αν και θάχουμε βροχές, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό. Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο. Στοιχεία βροχής και μετεωγράμματα».

Παράλληλα, συνεχίζει: «Τα μετεωγράμματα Καρδίτσας, Τρικάλων, Βόλου και Λάρισας δεν προβλέπουν σημαντικά ύψη βροχής και αυτό διακρίνεται στο προηγούμενο βίντεο. Ακολουθεί λεπτομερέστερο βίντεο με υετό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.