Μενού
Λαγούμι στην Κόρινθο
Λαγούμι στην Κόρινθο | Korinthia.gr
  • Α-
  • Α+

Προσήχθη το πρωί της Κυριακής (18/2) ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, έπειτα από έφοδο της ΟΠΚΕ συνοδεία εισαγγελέα. 

Η προσαγωγή του πατέρα των «παλαιοχριστιανών» που μένουν σε σπηλιές στην ορεινή Κορινθία κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής με ισχυρή παρουσία αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αυτοψία πραγματοποιείται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αυτοψίας, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική παραγγελία, αναμένεται να γίνει έρευνα σχετικά με τα έγγραφα των παιδιών και την εξακρίβωση των στοιχείων τους. 

Άφαντα τα παιδιά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 47χρονος αντέδρασε στον έλεγχο των αστυνομικών Αρχών γι’ αυτό και προσήχθη. Κατά την έρευνα δεν εντοπίστηκαν τα παιδιά της οικογένειας με τις Αρχές να τα αναζητούν.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας από την κοινωνική λειτουργό αναμένεται να ενημερωθεί ο εισαγγελικός λειτουργός, σχετικά με τα ευρήματα που προέκυψαν.

Δικηγόρος πατέρα: «Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου»

Ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε πως «τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του. Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου. Αν αναγνωριστεί ως μειονότητα έχει το δικαίωμα να μην πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο» είπε ο δικηγόρος του. «Πηγαίνετε στο Μενίδι, στην Κρήτη στα οροπέδια, υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο» πρόσθεσε.

Παράλληλη έρευνα και στη Λαμία

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Ιωάννα Μάνδρου στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν πληροφορίες ότι διεξάγεται παράλληλη επιχείρηση σε περιοχή της Λαμίας και για την υπόθεση έχει προκληθεί ενδιαφέρον από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Σύμφωνα με την κυρία Μάνδρου υπήρξε εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία έχει διατελέσει εισαγγελέας ανήλικων.

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως υπάρχει μαρτυρία ότι ο 47χρονος εθεάθη σε τοπική αγορά της Κορινθίας «με ένα πάκο χαρτονομίσματα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε επιχείριση της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Τι είπε ο κυνηγός που του έκαψαν το αυτοκίνητο 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη ο 67χρονος κυνηγός που υπέβαλε μήνυση για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός μας προκάλεσε, αυτός μας τουφέκισε, αυτός πήγε να βάλει φωτιά να μας κάψει το αυτοκίνητο χωρίς να τον ενοχλήσουμε καθόλου. Δεν είναι ότι ήμασταν κοντά και τον ενοχλήσαμε». 

«Ήμασταν σε απόσταση 300 μέτρων από το σπίτι του. Δεν τον είδαμε αλλά ξέραμε ότι εκεί είναι ένας ιδιότροπος. Δεν περιμέναμε να φτάσει σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

«Δεν τυχαίνει να πηγαίνουμε εκεί για κυνήγι, πήγε το σκυλί και πήγαμε και εμείς. Εμείς είχαμε πάει μέσα σε ένα ρέμα, δεν έχει καμία σχέση ο κύριος, δεν είναι ιδιοκτησία του. Δεν πρόλαβα να κατέβω από το αυτοκίνητο και να προχωρήσω 50 μέτρα, είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο. Κάποιος από τους κυνηγούς του φώναξε τι κάνεις εκεί; Θα μας σκοτώσεις; Αντί να μας απαντήσει, έριξε τουφεκιά ανάμεσα σε μένα και τον άλλο κυνηγό. Ήταν προκατειλλημμένος, ήταν έτοιμος για το κακό», τόνισε ο 67χρονος κυνηγός.

Πατέρας οικογένειας παλαιοχριστιανών: «Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, δεν μου δίνουν επίδομα»

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (17/2), τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λαγούμι με εισαγγελική διαταγή, ωστόσο στη συνέχεια αλλά επέστρεψαν σε αυτή, όπως επιβεβαίωσε στον Alpha ο πατέρας της οικογένιας.

Ο πατέρας της οικογένειας που ζει στα λαγούμια, μιλώντας το Σάββατο (17/2) στον Alpha, επιβεβαίωσε την επικοινωνία των κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά, τα οποία, όπως ο ίδιος λέει, δεν πάνε σχολείο.

«Όχι, δεν πάνε, δεν πάνε, αλλά δεν μου δίνει επιδόματα το κράτος, δεν παίρνω δηλαδή, δεν δίνω κιόλας. Τηλεφωνήθηκε η σύζυγός μου με κάποια κοινωνική λειτουργό, κάτι είπαν για από εβδομάδα να συναντηθούν με τα παιδιά, δεν ξέρω» είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA