Μενού
Λαγούμι στην Κόρινθο
Λαγούμι στην Κόρινθο | Korinthia24.gr
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής (18/2) ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν στα λαγούμια στην ορεινή Κορινθία για έκθεση απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης σε σχολείο των παιδιών.

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος γιος του, ο μόνος που εντοπίστηκε κατά την επέμβαση αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών στα λαγούμια, έχει μεταφερθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων». 

Παράλληλα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό δύο γυναικών, ηλικίας 39 και 22 ετών, καθώς τριών ανηλίκων παιδιών, ηλικίας 13, έξι και ενός έτους αντίστοιχα. 

Δικηγόρος πατέρα: «Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου»

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του πατέρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε πως «τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του. Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου. Αν αναγνωριστεί ως μειονότητα έχει το δικαίωμα να μην πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο» είπε ο δικηγόρος του. «Πηγαίνετε στο Μενίδι, στην Κρήτη στα οροπέδια, υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο» πρόσθεσε.

Παράλληλη έρευνα και στη Λαμία

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Ιωάννα Μάνδρου στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν πληροφορίες ότι διεξάγεται παράλληλη επιχείρηση σε περιοχή της Λαμίας και για την υπόθεση έχει προκληθεί ενδιαφέρον από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Σύμφωνα με την κυρία Μάνδρου υπήρξε εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία έχει διατελέσει εισαγγελέας ανήλικων.

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως υπάρχει μαρτυρία ότι ο 47χρονος εθεάθη σε τοπική αγορά της Κορινθίας «με ένα πάκο χαρτονομίσματα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε επιχείριση της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA