Μενού
alexis kougias
Ο Αλέξης Κούγιας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας ότι σωστά ο κατηγορούμενος δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, λέγοντας μάλιστα ότι «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά», καθώς «παραδέχτηκε την πράξη του», παρά το ότι αρχικά είχε αρνηθεί τα πάντα.

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας. Η άποψή μου, γιατί ετέθη υπόψιν μου και η δικογραφία και η ιατροδικαστική έκθεση, είδα ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του ήταν υπερβολική», είπε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Οι σωματικές βλάβες -που σε κάθε περίπτωση ήταν απαράδεκτη ενέργεια, το παραδέχτηκε και ο ίδιος- γιατί έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, παραδέχτηκε την πράξη του, γιατί θα μπορούσε να το αποφύγει και να επιμείνει στην αρχική του θέση»», ανέφερε ακόμα ο κ. Κούγιας, ενώ συνέχισε:

«Έχουν αναδειχθεί στην υπόθεση αυτή δύο πολύ σοβαρά θέματα [...]: Πρώτον, είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Ο Άρειος Πάγος έχει νομολογήσει ότι αυτού του είδους τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δεν είναι κακούργημα, είναι πλημμέλημα. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία». 

«Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στη μύτη, το κάταγμα σε ένα δάχτυλο, οι εκχυμώσεις στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», είπε ακόμα ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε: 

«Νομικά ήταν υπερβολική ποινική δίωξη, ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε εις βάρος του, έπρεπε σε κάθε περίπτωση να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που τιμωρείται μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση, όμως συμπαρασύρει και το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο υποβαθμίζεται από κακούργημα σε πλημμέλημα».

«Για να κρατηθεί προσωρινά κάποιος, πρέπει πρώτον να είναι ύποπτος φυγής, δεύτερον να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως», ανέφερε επίσης ο Αλέξης Κούγιας και είπε

«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε. Όταν κάποιος κάνει κάτι και το παραδέχεται, είναι αντρική συμπεριφορά. Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’ αυτό που έκανε». 

«Ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί και έχει καταστραφεί από δικές του επιλογές, Είχε μια υπέροχη οικογένεια με δύο κοριτσάκια και ερωτεύτηκε την ασκούμενή του, χώρισε την οικογένειά του, έχει πάρα πολλά προβλήματα, έχει υποστεί δύο εμφράγματα, όλη του η περιουσία έχει γραφτεί στη δεύτερη σύζυγό του», ανέφερε επίσης ο κ. Κούγιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA