Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών πραγματοποιείται στην Κρήτη, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο αλλά και δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ.
Την Τρίτη (2/7) πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο κέντρο και τα ανατολικά της Ιεράπετρας και εντοπίστηκαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, μετά από ολονύχτια έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σπίτια των συλληφθέντων αλλά και σε κρύπτες ποσότητες κοκαΐνης, ινδικής κάνναβης και ζυγαριές.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση μέσα σε τρεις μήνες με στόχο την πλήρη εξάρθρωση της συγκεκριμένης ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση επτά ατόμων.
Οι 15 συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης η οποία πουλούσε ναρκωτικά στις πιάτσες της περιοχής ακόμη και μετά την προφυλάκιση των πρώτων επτά ατόμων.
Η χασισοφυτεία «μαμούθ»
Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα (1/7) πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε Μυλοπόταμο, Αποκόρωνα και Μαλεβίζι. Εκτός από την έφοδο των αστυνομικών στην χασισοφυτεία στον Αποκόρωνα με τα 1.530 δενδρύλλια, «λαβράκι» έβγαλαν και οι έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους ιδιοκτησίας των οκτώ κατηγορούμενων για την υπόθεση όπου βρέθηκαν μίνι - φυτείες, περισσότερες από 45.000 ευρώ, όπλα και ζυγαριές ακριβείας.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
«Ολοκληρώθηκε, χθες (01.07.2024) το απόγευμα, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε συντονισμένα σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου.
Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων (τριών ημεδαπών και ενός αλλοδαπού) που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα (4) ακόμα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις Υπηρεσίες μας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση σε δασώδη δύσβατη περιοχή του Δήμου Αποκορώνου όπου εντοπίσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη έκταση φυτεία όπου καλλιεργούνταν επιμελώς 1.530 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και εκριζωθήκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας εντοπίσθηκε αλλοδαπός ο οποίος και συνελήφθη.
Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις διενήργησαν ταυτόχρονα συντονισμένες έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, ιδιοκτησίας των ανωτέρω κατηγορουμένων σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- το χρηματικό ποσό των 47.850 ευρώ,
- 52 δενδρύλλια κάνναβης,
- 162 σπόροι κάνναβης,
- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 267,4 γραμμαρίων,
- 1.012 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
- μονόκαννο κυνηγετικό όπλο,
- όπλο τύπου ρέπλικα,
- 5 γεμιστήρες τυφεκίου και πυροβόλου όπλου,
- φλογοκρύπτη πυροβόλου όπλου (τυφεκίου)
- κροτίδα με φυτίλι,
- 3 ζυγαριές ακριβείας,
- υλικά συσκευασίας
- τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις και
- 11 κινητές τηλεφωνικές συσκευές.
- Επιπλέον, κατασχέθηκαν 9 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου».
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Δύο κύματα κακοκαιρίας έρχονται στην Αττική: Πότε θα επηρεαστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.