Μενού
Ναυτική φωτοβολίδα
Ναυτική φωτοβολίδα | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 33χρονος στην Κρήτη, που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα, περιέγραψε άτομο που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της τραγωδίας.

Σημειώνεται πως ο νεαρός διασκέδαζε με δύο συνομήλικους του, όταν και έσκασε η ναυτική φωτοβολίδα και τον τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να πάθει ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα τρία άτομα είχαν μαζί τους περισσότερες από 20 ναυτικές φωτοβολίδες, τις οποίες άναβαν και εκτόξευαν μέχρι που έγινε το μοιραίο.

Ο 33χρονος κρατούσε τη φωτοβολίδα ακριβώς μπροστά από την κοιλιά του και στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει, εκείνη έσκασε και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο συκώτι.

Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του, συνελήφθησαν οι φίλοι του νεαρού για παράνομη κατοχή και πυροδότηση ναυτικών φωτοβολίδων, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα. 

Όπως διαπιστώθηκε, κάποιες από τις φωτοβολίδες ήταν ληγμένες και το επικρατέστερο σενάριο ήταν να είναι ληγμένη και εκείνη που έσκασε πάνω στον 33χρονο. 

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον θανάσιμο τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα

Φαρμακοποιός, ο οποίος βρέθηκε δίπλα στο θύμα από την πρώτη στιγμή, περιέγραψε το πώς τον εντόπισε. 

«Μετά την καρναβαλική παρέλαση, διασκεδάζαμε στα μαγαζιά εστίασης και κάποια στιγμή ακούσαμε έναν έντονο κρότο αλλά γενικά ακούγονταν και δεν δώσαμε σημασία» είπε, αρχικά, μιλώντας στο Mega. 

«Μετά από ένα λεπτό, μας ενημέρωσαν ότι κάποιος τραυματίστηκε. Λόγω της ιδιότητάς μου πήγα να δω αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Ήταν ένα παιδί σε ένα παγκάκι, τον ήξερα. Ήταν μία γιατρός εκεί, έκατσα δίπλα της, είχε τις αισθήσεις του το παιδί» συμπλήρωσε. 

Σημείωσε πως «είχε σκάσει η φωτοβολίδα στην κοιλιά του, είχε μεγάλη πληγή». Ο ίδιος εκτίμησε πως, παρότι δεν είναι γιατρός, έκρινε πως θα ήταν «δύσκολο να σωθεί». 

Πριν έρθει το ασθενοφόρο, «μιλούσε, ήταν και οι φίλοι του δίπλα. Είχε ακατάσχετη αιμορραγία». 

Προσοχή συνιστά ο Γιώργος Καλλιακμάνης

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επισημαίνοντας το πόσο επικίνδυνες είναι οι ναυτικές φωτοβολίδες. 

«Είναι τραγικό εορταστικές ημέρες να τις αμαυρώνουν τέτοια πράγματα. Είναι τραγικό για ποιον λόγο χάνονται ζωές. Αυτές οι φωτοβολίδες είναι πολύ επικίνδυνες. Είχαμε το περιστατικό με τον αστυνομικό (σ.σ. στου Ρέντη), ο ποίος έχασε τη ζωή του γιατί ένα νέο παιδί πέταξε τη φωτοβολίδα» δήλωσε.

«Νομίζουν ότι είναι εύκολη στη χρήση, δεν είναι έτσι. Δεν χρειάζεται να είσαι ζωσμένος. Αν έχει κάποιο πρόβλημα (σ.σ. η φωτοβολίδα). Κάποιες από αυτές που είχαν ήταν ληγμένες. Χρειάζεται ειδική άδεια για να κάνεις χρήση, για οποιονδήποτε λόγο» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA