Πλοίο του Λιμενικού προσέγγισε εχθές το σημείο στην Κρήτη που βρισκόταν η λέμβος με τους 18 νεκρούς.
Το «πλωτό φέρετρο» εντοπίστηκε 36 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας από τουρκικό σκάφος, το οποίο ενημέρωσε άμεσα το Ελληνικό Λιμενικό. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονταν ενήλικοι και ανήλικοι, ενώ δύο ακόμη άτομα βρέθηκαν ζωντανά, σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση, με συμπτώματα υποθερμίας και πιθανής ασιτίας. Παραμένει άγνωστο πόσες ημέρες είχαν παραμείνει στη θάλασσα.
Ναυάγιο με 18 νεκρούς στην Κρήτη: Τι ερευνούν οι αρχές
Οι λιμενικές αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξετάζουν το ενδεχόμενο η λέμβος να ήταν μία από τις επτά βάρκες που είχαν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα να κινούνται προς την Κρήτη. Ωστόσο, στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι επιβαίνοντες είχαν βρεθεί καλά στην υγεία τους.
Οι σοροί των 17 θυμάτων μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου φυλάσσονται σε ειδικό φορτηγό-ψυγείο λόγω έλλειψης χώρου στο νεκροτομείο. Αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά οι νεκροψίες – νεκροτομές, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου για κάθε άτομο ξεχωριστά.
Οι δύο επιζώντες, ηλικίας 16 και 20 ετών, νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Σύμφωνα με τις ιατρικές πληροφορίες, έχουν συνέλθει, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και επικοινωνούν με τους γιατρούς, ενώ αναμένεται να δώσουν σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες του ναυαγίου.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.