Μενού
skilos_patousi_reader
  • Α-
  • Α+

Άλλο ένα περιστατικό θανάτωσης σκύλου κατεγράφη, αυτή τη φορά στην Πιερία, με ζώο να πέφτει νεκρό ύστερα από πυροβολισμούς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Περίσταση με τον σκύλο να δέχεται περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr, συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων του δήμου Κατερίνη ενημερώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από κάτοικο της περιοχής, που διαπίστωσε ότι ο σκύλος δεν τρώει και δεν μπορούσε να κινηθεί.

Το ζώο μεταφέρθηκε σε συμβεβλημένο κτηνίατρο και σε ακτινογραφία που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα. Παρά την προσπάθεια του κτηνιάτρου, ο σκύλος δεν τα κατάφερε.

Ντόπια ανέφερε πως ήταν ιδιαίτερα φιλικός και ήρεμος και τον τάιζαν πολλοί στο χωριό. «Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους» επεσήμανε η κα Μαρία Ράγιτς – Ελευθεριάδου.

Κατά την ίδια, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στην περιοχή. 

«Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο. Πριν αρκετούς μήνες πάλι κάποιος είχε πυροβολήσει σκυλάκι της περιοχής, δεσποζόμενο όμως. Οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν αμέσως τι έγινε, μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο και σώθηκε. Το συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο, όμως, δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να σωθεί. Πυροβολήθηκε πολλές φορές και σε πολλά σημεία του σώματός του» είπε.

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στο τοπικό μέσο, ανέφερε: «Δεν είναι συνήθεις αυτές οι εικόνες. Μιλάμε για 30 σκάγια. Κάποιος άρρωστος έκανε σκοποβολή, ήθελε να κακοποιήσει το ζώο. Είναι εξαιρετικά περίεργο περιστατικό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA