Μενού
Πρόβατα
Πρόβατα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένας υπάλληλος του κυνοκομείου Ρόδου, Γιώργος Κρητικός, αποκάλυψε στην ΕΡΤ πως στις 15 Νοεμβρίου ειδοποιήθηκε από έναν άνθρωπο για ένα παρατημένο σε ερημική περιοχή κοπάδι, με τα μισά πρόβατα του, να έχουν πεθάνει από ασιτία. 

«Πραγματικά τρόμαξα. Είναι πολλά ζώα νεκρά. Πάρα πολλά. Αφέθηκαν στη βραχονησίδα από κάποιον κτηνοτρόφο που δεν είναι άγνωστος, έχει γίνει καταγγελία στην εισαγγελία. Τα ζώα ήταν για μήνες χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. Είναι τόσο εξουθενωμένα, πέφτουν από τους γκρεμούς και σκοτώνονται. Δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Ήταν γύρω στα 50 ζώα» είπε ο υπάλληλος. 

Τα άτυχα ζώα βρέθηκαν στη βραχονησίδα Μακρύ ενώ επέζησαν γύρω στα 25. Τα ζώα έχουν ανέβει αρκετά ψηλά επειδή δεν έβρισκαν τροφή και νερό. Γίνονται προσπάθειες να σωθούν τα περισσότερα πρόβατα και ο υπάλληλος του κυνοκομείου είπε πως έχουν πληροφορίες για άλλα κοπάδια και σε άλλες βραχονησίδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA