Μενού
moro
Μωρό | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στα Χανιά βρίσκονται νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών.

Αυτά τα ζευγάρια ζητούν από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα. Τα ζευγάρια προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο Χανίων, στη σκιά του σκανδάλου με τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ζευγάρια αυτά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά.

Σε αυτή τη φάση φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να ισχυρίζονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς των δίδυμων παιδιών που γεννήθηκαν τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Χανίων από μία παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής.

Να σημειωθεί ότι συνολικά αυτή τη στιγμή στην Μονάδα Νεογνών του Nοσοκομείου Χανίων υπάρχουν τέσσερα νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής.

Οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν συνεργαστεί με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, το οποίο ερευνάται από τις αρχές για την εμπορία βρεφών. Ένα ακόμη μωρό που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κέντρο, αναμένεται να γεννηθεί σύντομα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA