Μενού
Νοσοκομείο Παίδων
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η μεταφορά περίπου 15 παιδιών στο νοσοκομείο Λαμίας με συμπτώματα δηλητηρίασης, μετά την κατανάλωση σχολικών γευμάτων. Οι γονείς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ζητούν απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων με παρόμοια συμπτώματα ανέρχεται σε 63, από επτά σχολεία στην περιοχή της Λαμίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά: 

makaronia

Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, σύμφωνα με το MEGA.

«Λιποθύμησε στα χέρια του συζύγου μου»

«Ήταν κάτι πολύ δύσκολο πάθαμε σοκ. Το παιδί πονούσε υπερβολικά έκανε συνέχεια εμετούς. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε και πώς να συμπεριφερθούμε μέχρι που λιποθύμησε στα χέρια του συζύγου μου. Ζήσαμε έναν εφιάλτη με έντονους πόνους, κλάμα, να λέει το παιδί "μουδιάζει το κεφάλι μου"» είπε η κ. Τριανταφύλλου, μητέρα 8χρονης μαθήτριας 

«Σκέφτηκα ότι ήταν το φαγητό από το σχολείο, το παιδί δεν είχε φάει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να μείνει έτσι αυτό, να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι. Ήταν πολλά κρούσματα», ανέφερε μιλώντας στο lamiareport.gr.

Ο Γιώργος Πράπας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Λαμίας είπε πως «είχαμε παράπονα από γονείς πως το φαγητό που δινόταν δεν ήταν τόσο καλής ποιότητας. Μυρίζανε ξινίλα, φαινόταν πως δεν ήταν καλομαγειρεμένα, κάποιες συσκευασίες ήταν ανοιγμένες». 

«Τώρα είναι μαζικά τα περιστατικά και είναι σε πολλά σχολεία. Ενημερώθηκα από τον διευθυντή πως είναι και άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Υπάρχουν κρούσματα τα οποία νοσηλεύτηκαν», δήλωσε η Μαρία Ζωγράφου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Η απάντηση του catering: «Δεν έχουν σχέση με δηλητηρίαση»

Από την πλευρά της η εταιρεία που προμηθεύει τα σχολικά γεύματα υποστήριξε πως «δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν σχέση με εμάς. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο πήγαν τρία κρούσματα με ιογενή γαστρεντερίτιδα». 

«Τα περιστατικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με δηλητηρίαση, δεν είχαν σχέση με την σίτιση. Έχουμε στεναχωρηθεί και το ψάχνουμε, είμαστε υπεύθυνοι και αυστηρά σοβαροί. Δίνουμε 2.500 μερίδες φαγητό κάθε μέρα, είμαστε 30 χρόνια στον χώρο και κάνουμε αυτή τη δουλειά», ανέφερε.

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Λαμίας: «Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης»

Ο Δημήτρης Δανομαράς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Λαμίας, είπε πως συνολικά τα περιστατικά ήταν 12 και «τα πρώτα τέσσερα που ήρθαν ήταν από όμορα χωριά, κοντινά στη Λαμία, είναι όλα του δημοτικού, το ένα είναι για νοσηλεία». 

Στη συνέχεια «ήρθαν άλλα οκτώ παιδάκια, εξετάστηκαν αλλά δεν έχρηζαν νοσηλείας και με οδηγίες πήγαν σπίτι τους, συν δύο ενήλικες. Τα δεύτερα παιδάκια ήταν από σχολείο στη Λαμία, όχι από πέριξ χωριά». 

Όσο για τα συμπτώματα: «διάρροιες, εμετούς, όπως ακριβώς μια τροφική δηλητηρίαση, μία ήπια πυρετική κίνηση. Είναι αυτό το έντονο, η έντονη κλινική εικόνα στην αρχή η οποία σιγά-σιγά υφίεται όταν πρόκειται για μια τροφική δηλητηρίαση, γιατί αν είναι για κάποιου άλλου είδους λοίμωξη είναι άλλη συζήτηση, άλλη εικόνα». 

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA