Μενού
sxoleio-attiki
Σχολείο με κλειδωμένη πόρτα στην Αττική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το Γυμνάσιο - Λύκειο Υπάτης στη Λαμία, μέρη του οποίου βρίσκονται υπό κατάρρευση, ενώ δεν έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια.

Το μικτό Γυμνάσιο - Λύκειο είναι μόνο σχολείο αυτής της βαθμίδας στην περιοχή, στεγάζοντας 80 μαθητές και 20 δασκάλους, ενώ συστεγάζεται με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της περιοχής, εγκαταλελειμμένο για πάνω από μία δεκαετία, σύμφωνα με το MEGA.

Σε άρθρο του lamiareport, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στέλνουν ένα αγωνιώδες μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς, καταγράφοντας τις εκτεταμένες υλικές ζημιές και ελλείψεις.

«Τρέμουν για το τι θα συμβεί»

Όπως αποτυπώνουν οι εικόνες, το σχολείο της Υπάτης βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Σοβάδες πέφτουν από το υπόστεγο και τα ταβάνια, ενώ σε πολλά σημεία η σκεπή του συγκροτήματος έχει καταρρεύσει, με ασταθή αυτοσχέδια στέγαση από μουσαμάδες, τούβλα και σιδεριές να είναι το μόνο πράγμα που προστατεύει τους μαθητές από τα καιρικά φαινόμενα.

Οι καθηγητές καταγγέλλουν πως το λεβητοστάσιο του κτιρίου έχει πλημμυρίσει και τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν, με το σχολείο να έχει μείνει χωρίς θέρμανση. Εικόνες από το χώρο αποτυπώνουν την προχωρημένη διάβρωση που έχει προκαλέσει η υγρασία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διεύθυνση του σχολείου έχει αποταθεί στους αρμόδιους φορείς τέσσερις φορές από την αρχή της χρονιάς, χωρίς να έχει γίνει κάποια παρέμβαση. Το κείμενο που συνυπογράφουν οι εκπαιδευτικοί είναι μία ύστατη έκκληση για βοήθεια, με τα καιρικά φαινόμενα που χειροτερεύουν να απειλούν την ακεραιότητα του κτιρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA