Μενού
kakokairia-larisa
Κακοκαιρία | Konstantinos Tsakalidis - SOOC
  • Α-
  • Α+

Οι πλημμύρες στη Λάρισα φέρνουν νέες εξελίξεις μιας και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Ο Πηνειός έχει ανέβει επικίνδυνα

Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από χθες (07/09) αργά το βράδυ και την πόλη της Λάρισας, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό Ποταμό.

Κι αυτό γιατί σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμό κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια. 

Κλιμάκιο το δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Ένας εφιάλτης σε... εξέλιξη

Τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφασίστηκε να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός και οι κάτοικοι της Λάρισας όσο και των περιοχών που ο Πηνειός διασχίζει βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ σε κάποια χωρία έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης.

Την ίδια στιγμή, τα ξημερώματα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπερχειλίσεις ποταμών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα νερά του Πηνειού απειλούν ακόμη τη γέφυρα πριν την περιοχή Γιαννούλη Λάρισας, στο δρόμο προς τον Τύρναβο. Στην Πηνειάδα Τρικάλων, περιοχή ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στο σχολείο του χωριού, όπου είναι υπερυψωμένο σημείο, καθώς τα νερά του Πηνειού κινούνται προς το χωριό.

Ο Λήθαιος ποταμός υπερχείλισε με αποτέλεσμα στην περιοχή Μπάρα Τρικάλων οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ακόμη πιο δύσκολη κάνει την κατάσταση το γεγονός ότι δεν έχουν νερό.

Δείτε επίσης: 

Το «μαύρο κουτί» του Blue Horizon «δίνει» νέα στοιχεία – Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα

Σπαραγμός στο Twitter για τον Αντώνη: «Αυτή τη φορά μπήκε στο καράβι και επιστρέφει νεκρός»

Παραλήρημα Πορτοσάλτε: «Αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί, να έρθει κάποιος άλλος»

Γιάννης Τοπαλίδης: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA