Μενού
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και για τη δίκη της σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Λέων αναφέρθηκε στην ισόβια κάθειρξη στην Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, λέγοντας πως «χωρίς καμία αμφιβολία, επτά δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν αυτή τη γυναίκα για τη συγκεκριμένη πράξη. Είναι ξεκάθαρο».

Παρατήρησε πως «η επιστημονική αλήθεια είναι μία και είναι σημαντικό να μην απειλείται ή να μην κάμπτεται από απειλές και συκοφαντίες».

Σχετικά με την κεταμίνη, φονική δόση της οποία έδωσε η καταδικασθείσα στο παιδί, ο ιατροδοδικαστής είπε πως «η κεταμίνη, λέγανε, δεν σκοτώνει. Η κεταμίνη, αν δούμε οποιαδήποτε μελέτη και βιβλιογραφία, προφανώς και σκοτώνει. Άρα είναι βέβαιο ότι οι δικαστές είχαν μπροστά τους αποφάσεις που ήταν κάποιες σταθερές, ήταν σύμφωνες με αυτά που λένε οι μελέτες και κάποιες αιωρούνταν σε κάποια αλήθεια».

Για την ίδια την 35χρονη σημείωσε πως ήταν «εκείνη που έδινε όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα». 

«Όταν ένας άνθρωπος παραδέχεται ότι είναι δίπλα στο παιδί του όλη την ώρα και την ώρα που παθαίνει κρίσεις, δεν μπορεί το παιδί να το παθαίνει από κάποιον άλλο» παρατήτησε. 

Τέλος και όσον αφορά στη δίκη για τα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, ο κ. Λέων έκρινε πως η υπόθεση του μωρού θα είναι εκείνη που θα κρίνει τις εξελίξεις. 

«Με αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το μωρό είναι το "κλειδί" σε αυτή τη δίκη. Έχουμε πολλά επιστημονικά δεδομένα. (...) Δεν ήταν στο νοσοκομείο το παιδί, ήταν στο σπίτι, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι εκεί, άρα νομίζω ότι αυτό θα είναι το "κλειδί"».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA