Μενού
roula-pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Της επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπως πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας. 

Το δικαστήριο έκρινε πως η 34χρονη έδωσε κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων. Ένοχη κρίθηκε και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως η πελάτισσα του είναι αθώα και τόνισε πως η υπόθεση θα ανατραπεί στο Εφετείο. Ταυτόχρονα είπε πως είναι έκπληκτος επειδή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού ήταν ομόφωνη. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο άκουσμα της απόφασης η Ρούλα Πισπιρίγκου παρέμεινε ψύχραιμη και με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ η μητέρα της ξέσπασε σε κλάματα

«Μετά από 99 συνεδριάσεις, λύεται η συνεδρίαση» είπε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού. Η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε την καταδικασμένη σε ισόβια πως μπορεί να ασκήσει έφεση, με την 35χρονη να απαντά: «Την έχω ασκήσει ήδη».

Η άρνηση των κατηγοριών

Στην πρόταση επί της ενοχής στο δικαστήριο που έγινε τον Ιανουάριο, η εισαγγελέας σε μία αγόρευση «καταπέλτη» υποστήριξε πως: «το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα είναι της μητέρας της»

Στην απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και είχε ζητήσει να μάθει τι συνέβη στο παιδί της: «Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη και ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί δεν θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου», ήταν τα τελευταία λόγια της. 

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη είχε δηλώσει ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης. 

Η κεταμίνη και η δίωξη 

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό πόρισμα της νεκροψίας στην Τζωρτζίνα Δασκαλάκη απέδιδε τα αίτια θανάτου σε ανακοπή καρδιάς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται οι λόγοι πίσω από αυτήν. 

Ωστόσο, στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ανιχνεύτηκε η ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη, ένα αναισθητικό, που χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να επιφέρει το θάνατο.

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ότι δεν συνταγογράφησαν και δεν χορήγησαν ποτέ την συγκεκριμένη ουσία οδήγησε στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μητέρα συνελήφθη στις 30 Μαρτίου 2022 και εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αφού ο εισαγγελέας είχε κρίνει ότι είναι «ικανή να σκοτώσει και άλλους». 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η έκθεση στα ΜΜΕ 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2022, τον καιρό δηλαδή που η υπόθεση είχε μονοπωλήσει το κοινωνικό ενδιαφέρον είχε αποδειχτεί... λαλίστατη δίνοντας συνεντεύξεις τόσο σε ΜΜΕ της Πάτρας όσο και στην Αγγελική Νικολούλη.

Από κοινού με τον Μάνο Δασκαλάκη, είχε μιλήσει και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τους δυο τους να εξιστορούν τα γεγονότα πριν και μετά τους θανάτους της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωνε εμφατικά πως δεν θα πείραζε ποτέ τα παιδιά της, είχε αναφερθεί σε περιστατικά με την υγεία της Τζωρτζίνας τα οποία χαρακτήριζε «επεισόδια» και ζητούσε επιτακτικά να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να χυθεί άπλετο φως διότι «γίναμε παρατράγουδα». Ιδού μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις της: 

  • «Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου; Τα γέννησα, τα μεγάλωσα. Δεν υπάρχει λογική σ’ αυτό» (STAR)
  • «Κανένας όμως δεν ήρθε ποτέ μα ποτέ να με ρωτήσει σε ένα σπίτι που υπήρχαν τα παιδιά, πώς ζω εγώ τώρα από τις 29 του μήνα. Με τις φωτογραφίες των παιδιών μου. Αυτό μου έμεινε» (STAR)  
  • «Ωχ ένα πανάκι, κάτι έχει πάνω» (σ.σ. Περιγράφοντας τη στιγμή που βρέθηκε το ματωμένο πανάκι στην κούνια της Ιριδας/Αγγελική Νικολούλη)
  • «Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν…πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν…;» (pelop.gr)
  • «Θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο» (σ.σ. Απαντώντας σε όσους σχολίαζαν το γεγονός ότι ήταν παρούσα στους θανάτους της Τζωρτζίνας και της Μαλένας στους θαλάμους των νοσοκομείων/STAR)
  • «Φυσικά. Φυσικά και θα πάω» (σ.σ. Σε ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν/pelop.gr)
  • «Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας» (pelop.gr)
  • «Έχω ήδη το κακό, των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει κι άλλο κακό. Θα μου κάνετε κι άλλο, κι άλλο κακό και μετά…που θ΄απολογηθείτε;» (pelop.gr)
  • «Λέτε, λέτε, λέτε και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν μ΄έχει ζήσει». (pelop.gr)
  • «Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν…πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν…;» (pelop.gr)
  • «Δεν είμαι στα όριά μου. Είμαι ήδη…πολύ εκτός ορίων» (pelop.gr)
  • «Έχω την εντύπωση ότι στο μυαλό το δικό μου ήμασταν μαζί» (σ.σ. για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη/STAR)
  • «Έχεις κάνει κι ένα τρέιλερ "φωτιά", έτσι; Ποιος μαρτυράει πάλι; Μακάρι να έχει καταθέσει για να δούμε και ποιος είναι αυτός που μιλάει για εμάς» (Αγγελική Νικολούλη)
  • «Μπήκε στο νοσοκομείο να κάνει μια μαγνητική και όταν ήρθε στο σπίτι τότε άρχισαν τα επεισόδια των σπασμών και της πτώσης του οξυγόνου. Μέχρι τότε το παιδί δεν είχε τίποτα» (σ.σ. η Τζωρτζίνα/Αγγελική Νικολούλη)
  • «Και εγώ σας λέω ότι υπάρχει βίντεο καταγραφής της Τζωρτζίνας, που παθαίνει σπασμούς και θα το δώσω στις αρχές, και τότε θα δουν τα πάντα, πότε χτύπησε το μηνάχημα, ο απινιδωτής, πότε ήρθαν οι γιατροί, τα πάντα» (Αγγελική Νικολούλη)
  • «Παρακαλώ θερμά να επισπευθεί η όλη διαδικασία, για να δούμε τι ακριβώς έγινε με τα παιδιά» (Αγγελική Νικολούλη)
  • «Μακάρι να τελειώσει όλο αυτό γιατί γίναμε παρατράγουδα» (Αγγελική Νικολούλη)
  • «Άρα, κάποιος λέει ψέματα» (Αγγελική Νικολούλη)
  • «Τώρα έχει γίνει χαμός. Το τηλέφωνο  δεν σταματάει. Άντε πάλι να λένε τα δηλητηρίασες. Απλά προκαλείται ένας χαμός τώρα» (σ.σ. Λίγο πριν την συλλάβουν στο best.gr)
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA