Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε Πανόραμα και Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, καθώς μετά τα αγριογούρουνα, την εμφάνισή τους έχουν κάνει αισθητή στην περιοχή και λύκοι.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην ΕΡΤ, το βράδυ ακούγονται τις κραυγές των λύκων, που επιτίθενται στα αγριογούρουνα.
Επίσης, οι κάτοικοι βλέπουν αγέλες λύκων να μετακινούνται σε απόσταση 300 μέτρων από τα πρώτα σπίτια των οικισμών.
Η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς αρκετός κόσμος απολαμβάνει στην περιοχή τον περίπατό του, ενώ υπάρχουν πολλά παιδιά, που παίζουν.
Γιατί εμφανίστηκαν οι λύκοι
Οι ειδικοί τονίζουν στη δημόσια τηλεόραση ότι τα άγρια ζώα πλέον έχουν μετακινηθεί προς τις κατοικημένες περιοχές καθώς βρίσκουν εύκολα τροφή.
Οι λύκοι τρέφονται τα αγριογούρουνα, τα οποία από τη μεριά του καταναλώνουν σκουπίδια, που αφήνουν οι κάτοικοι έξω ή μέσα στις αυλές τους.
Οι επιστήμονες συστήνουν σε περίπτωση που κάποιος αντικρίσει ένα άγριο ζώο είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να απομακρυνθεί και να ενημερώσει τις Αρχές.
- «Είδα την Τελευταία Κλήση στο σινεμά και δεν μπορούσα να φανταστώ τι έβλεπαν live οι γονείς μου»
- Τελικά ποιοι αναπνέουν σε αυτόν τον πλανήτη; Οι μόλις 13 χώρες με καθαρό αέρα και η... «πνιγμένη» Ελλάδα
- Στα άκρα η κόντρα Ουγγαρέζου – Τσουρού: Το πινγκ πονγκ δηλώσεων, το χρονικό και το παρασκήνιο
- ΕΦΕΤ: Αποσύρονται φιστίκια από γνωστό σούπερ μάρκετ – Κρίθηκαν μη ασφαλή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.