Μενού
magda
Μάγδα Φύσσα | Kontra News
  • Α-
  • Α+

Η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, βρέθηκε την Τετάρτη στη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Η κ. Φύσσα έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Kontra News όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως ένας γονιός δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με τη δολοφονία του παιδιού του!

«Έχοντας βιώσει την απώλεια μπορώ να τους καταλάβω (σσ: τους συγγενείς των θυμάτων) απόλυτα και να με καταλάβουν απόλυτα. Μεγάλο αγώνα έχουν μπροστά τους. Ο ένας χρόνος δεν είναι τίποτα. Εμάς είχαν περάσει 18 μήνες μέχρι να ξεκινήσει η δίκη. Στους 18 μήνες πήραμε το βούλευμα. Ξεκίνησε η δίκη τον Απρίλιο του 2015. Τα στοιχεία τα συγκεντρώνουν οι συγγενείς. Αυτό είναι το άσχημο στην υπόθεση. Η συγκάλυψη που προσπαθούν να γίνει. Τα φορτώνουν όλα σε έναν. Ότι για το έγκλημα αυτό ευθύνεται ένας. Όχι! Δεν ευθύνεται ένας. Αυτό είναι μια κρατική δολοφονία και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Κανείς μα κανείς δεν έχει θάρρος να πάρει την ευθύνη πάνω του και να πει ''Ναι, ευθυνόμαστε γι αυτό και πρέπει να τιμωρηθούμε για ότι έγινε''. Όλο αυτό το σύστημα έχει διεισδύσει μέσα στη Δικαιοσύνη» τόνισε αρχικά, εμφανώς συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα και πρόσθεσε:

«Ο γονιός δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το θάνατο. Ούτε οι συγγενείς. Ούτε οι φίλοι. Κανείς δε συμφιλιώνεται με μια δολοφονία. Άλλο ένας θάνατος που έρχεται γιατί η ζωή τα έφερε έτσι. Δε συμφιλιώνεσαι γιατί δεν υπάρχει κανείς από αυτούς που ευθύνεται να βγει και να πάρει την ευθύνη. Να πει ''Ναι, το κάναμε για αυτό και για αυτόν τον λόγο''. Ποτέ. Μέχρι να φύγεις από εδώ. Ζητούν από εμάς να είναι βουβός ο πόνος μας. Όχι! Ο πόνος δεν είναι βουβός. Έχει τόση δύναμη που μπορεί να γκρεμίσει βουνά. Να ραγίσει βουνά. Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν τον έχουν νιώσει. Εγώ τους εύχομαι να μην τον νιώσουν αλλά να μην υποτιμούν την οργή μας και τον πόνο μας. Είναι πολύ δυνατά συναισθήματα και δεν πρέπει να τα υποτιμούν. Κανείς τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA