Μενού
  • Α-
  • Α+

Νοσηλεία σε ψυχιατρικό ίδρυμα αποφασίστηκε για 52χρονο μητροκτόνο, που μαχαίρωσε και σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, καθώς δεν μπορούσε να αντιληφθεί το βάρος της πράξης του.

Ειδικότερα, με βάση το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κακουργιοδικείο αποφάσισε το θεραπευτικό μέτρο της νοσηλείας, σε τμήμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για διάστημα πέντε ετών για τον 52χρονο, που τον Ιούλιο του 2022 σκότωσε την 79χρονη μητέρα του, στο διαμέρισμα όπου ζούσαν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αν και δέχθηκε ότι διαπράχθηκε ανθρωποκτονία, έκρινε ότι λόγω «σοβαρής ψυχικής διαταραχής» ο άνδρας δεν μπορούσε να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του. 

Η στυγνή μητροκτονία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μεγαλύτερος γιος της ηλικιωμένης την είχε βρει νεκρή, μέσα σε μία λίμνη αίματος στην μπανιέρα του σπιτιού τους. Έφερε θανατηφόρα τραύματα στο λαιμό από μαχαίρι, ενώ το έγκλημα εκτιμάται ότι είχε γίνει τουλάχιστον πέντε 24ώρα πριν τον εντοπισμό της.

«Ο αδελφός μου επέστρεψε με μία σακούλα ψώνια. Κάθισε και έφαγε ένα κρύο σάντουιτς», ανέφερε ο 55χρονος αδελφός του δράστη, περιγράφοντας όσα συνέβησαν αφότου βρήκε νεκρή την μητέρα του.

Όταν ο 52χρονος κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου είπε ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα. «Το έκανα για να απελευθερωθώ από τη μητέρα μου και να πάω για δουλειά. Δεν μπορώ να πω τι έκανα, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».

Ακόμα, καθ' ομολογία του, εκείνη την περίοδο είχε διακόψει την ψυχοφαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε, θεωρώντας ότι βελτιωνόταν η κατάστασή του. Ο ίδιος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τελικώς θα επιστρέψει με τη δικαστική απόφαση.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA