Μενού
arni katsiki
Αρνιά και κατσίκια πριν από το Πάσχα. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISS
  • Α-
  • Α+

Δύο εβδομάδες περίπου έχουν μείνει μέχρι το Πάσχα και οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν την έρευνα τους για το αρνί και το κατσίκι. Το φετινό πασχαλινό τραπέζι όμως προβλέπεται «τσουχτερό» καθώς οι τιμές βρίσκονται ήδη στα ύψη. 

Ο κτηνοτρόφος Χρήστος Μόσχος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές που θα κυμανθούν το αρνί και το κατσίκι το φετινό Πάσχα και σημείωσε:

«Αυτή την στιγμή οι έμποροι κάνουν ό,τι κάνουν κάθε χρόνο με το αρνί, δηλαδή περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να πιέσουν τον κτηνοτρόφο για να πάρουν το αρνί στην πιο χαμηλή τιμή. Σήμερα από τον κτηνοτρόφο φεύγει το αρνί στα 7,5 - 8 ευρώ το κιλό».

«Το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν επιδοτείται η παραγωγή. Η Βουλγαρία έκανε αίτηση στην ΕΕ για να πάρει αποζημίωση επιδότησης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία για τα αγροτικά της προϊόντα, η επιδότηση που πήρε η Βουλγαρία είναι μεγαλύτερη από την συνδεδεμένη επιδότηση που παίρνουμε εμείς εδώ» δήλωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega αν και το αρνί φεύγει από τον κτηνοτρόφο στα 7 και στα 8 ευρώ στα χέρια των καταναλωτών φτάνει από 10 έως 14 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA