Μενού
Χιόνια στην Αττική
Πέρασμα της κακοκαιρίας AVGI από τη Δυτική Αττική | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Χωρίς χιονοστρώσεις ξύπνησαν οι κάτοικοι της Αττικής, αφού τα χιόνια της κακοκαιρίας Avgi περιορίστηκαν στα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Για «αστοχία», όσον αφορά στα χιόνια που τελικά δεν έπεσαν από το ύψος της Κηφισιάς και βορειότερα μίλησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε, την ευθύνη για αυτή την «αστοχία», έχει ο μηχανισμός του Αιγαίου, το Aegean Lake Effect.

«Η αστοχία για την Αττική είναι πως τα χιόνια τελικά δεν ξεκίνησαν τόσο από τα υπερβόρεια, αλλά πιο πάνω. Ο μηχανισμός του Αιγαίου που μεταφέρει θερμότητα και υγρασία και θα ανέβαζε τα επίπεδα χιονόπτωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που περιμέναμε, ανεβάζοντας τα χιόνια από τα 500 με 600 μέτρα», σημείωσε ο μετεωρολόγος του OPEN.

Σχετικά με το φαινόμενο που θα έφερνε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής επισήμανε, «αυτό οφείλεται στον βορειοανατολικό άνεμο, ο οποίος έρχεται μέσα από το Αιγαίο.

Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει προηγηθεί κάποια αξιόλογη περίοδος με χειμωνιάτικες συνθήκες, οι θερμοκρασίες στη θάλασσα του Αιγαίου είναι πιο υψηλές (16 με 17 βαθμοί) και σε συνδυασμό και με την υγρασία που μεταφέρουν οι άνεμοι αυτοί περνώντας από τη θάλασσα δημιουργούν ένα έντονο ανακάτεμα στο χαμηλό στρώμα της ατμόσφαιρας που στην ουσία ανεβάζει τα επίπεδα χιονόπτωσης».

Δείτε επίσης:

Η πρωτεύουσα όπου ο κεντρικός της δρόμος λέγεται Ελλάς και δεκάδες άλλοι έχουν ονόματα αρχαίων

Παντρεμένη για μόλις μία ώρα - Από νύφη… χήρα σε έναν γάμο εφιάλτη

Αυτή είναι η πιο χιονισμένη πόλη του κόσμου - Το μετεωρολογικό κοκτέιλ που την ντύνει στα λευκά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA