Μενού
allos anthropos.jpg
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. | EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
  • Α-
  • Α+

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος» ελέγχεται για απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος, με τον ίδιο τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να δηλώνει ότι «ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του "άλλου ανθρώπου"».

Στον Alpha παρουσιάστηκε μαρτυρία θαμώνα πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών, που λέει ότι έβλεπε συχνά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να παίζει σε πρακτορείο της Γλυφάδας με μαύρο τζιπ, εκτιμά ότι «έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ» από το 2012.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες του Alpha, άλλες φορές ερχόταν μόνος του, άλλες με μία εθελόντρια.

Καθημερινά - λένε - ότι ερχόταν με ποσό 3.000 ευρώ, έπαιζε τα 1.000 ευρώ και έπαιρνε στο χέρι 2.000 ευρώ. Η μαρτυρία θαμώνα πρακτορείου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ερχόταν εδώ και έπαιζε συνέχεια. Κάθε μέρα ήταν εδώ. Ερχόταν με ένα μαύρο τζιπ και ένα άτομο αλβανικής καταγωγής.»

Άλλος θαμώνας αναφέρει: «Καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ από το 2012. Άλλοτε μόνος του και άλλοτε με μια ξανθιά. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το "πάτημα", το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος».

«Κανονικά ερχόταν, όχι καμουφλαρισμένος. Είχε την εντύπωση, πιστεύω εγώ, ότι αυτή την υπηρεσία που πρόσφερε για τους πεινασμένους, ότι τα διαχειριζόταν σωστά… Και τα ποσά που περίσσευαν τα έπαιζε» δηλώνει μάρτυρας στην εκπομπή «ΤLive» του Alpha.

«Μπορεί να ελεγχθεί από το 2012»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λογιστών ΕΕΑ και φοροτεχνικό, Σπύρο Σταυρούλια που μίλησε στην ίδια εκπομπή του Alpha, υπάρχει διαδικασία ξεπλύματος οπότε ο χρόνος παραγραφής επεκτείνεται και δεν είναι η πενταετία.

Άρα οι Αρχές μπορούν να ελέγξουν την δράση του Πολυχρονόπουλου από το 2012.

Όπως σημειώνει ο κ. Σταυρούλιας, «το μόνο πρόβλημα είναι αν έχει ανοίξει λογαριασμούς και παίζει με τις κάρτες άλλων».

Καταγραφή από κάμερες

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι σε αυτά τα πρακτορεία-μίνι καζίνο, υπάρχουν κάμερες κλειστού κυκλώματος που πιθανώς να έχουν καταγράψει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να παίζει τυχερά παιχνίδια.

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. 

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές.

Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου. 

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του "άλλου ανθρώπου". Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε "παπάκι" καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του "Αλλου Ανθρώπου", εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν. 

Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο "άλλος άνθρωπος»" είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA