Μενού
poluxronopoulos
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες εξέδωσε πόρισμα που κατηγορεί για απάτη και ξέπλυμα χρήματος τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Ο κ. Πολυχρονόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση μαζί με συγγενείς του αποκομίζοντας πάνω από 600.000 ευρώ. Μιλώντας στον ALPHA, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του προσάπτουν: «είναι τα λεφτά που δώσαμε. Μου έδιναν η μάνα, ο γαμπρός, η αδερφή τις κάρτες τους γιατί εγώ δεν έχω και έβαζαν χρήματα εκεί οι άνθρωποι. Αυτά τα χρήματα είναι για τα έξοδα του "Άλλου Ανθρώπου". Στοίχημα εγώ δεν παίζω ποτέ».

«Να το ψάξουνε καλά και να έρθουν να με πάρουνε αν κάνω ξέπλυμα. Εγώ ξέρω ποιος είμαι και τι κάνω. Για το κράτος και τις τράπεζες είμαι παράνομος γιατί δεν κάνω φορολογική δήλωση, δεν έχω λογαριασμό για να πληρώνω την εφορία. Οι άνθρωποι που μου έδωσαν λεφτά ξέρουν καλά που πήγανε», συμπλήρωσε. 

Η Αρχή διέταξε τη δέσμευση όλων των λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των φερόμενων ως εμπλεκόμενων συγγενών του. 

Το πόρισμα αναφέρει πως τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθονταν στους λογαριασμούς δύο συγγενών του και από εκεί γίνονταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων. Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Πολυχρονόπουλος έκανε εκκλήσεις μέσω των social media για δωρεές

Έρευνες και για άλλα πρόσωπα 

Σύμφωνα με το STAR, πέραν των δύο συγγενών που φέρονται να εμπλέκονται, φέρονται να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έδιναν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους και καλούσαν πολίτες να καταθέσουν χρήματα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πολυχρονόπουλος είχε τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα τον οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι το 2019. 

«Δεν έχει τι να φοβηθεί» 

Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου ζήτησε από τις Αρχές να κάνουν ενδελεχή έρευνα και αν βρουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο, να το κατασχέσουν. «Να ψάξουν να βρουν και (...) αν βρουν περιουσία να την πάρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ», είπε.

Η ίδια παραδέχθηκε πως ορισμένες από τις δωρεές για την κοινωνική κουζίνα έχουν καταβληθεί σε δικό της τραπεζικό λογαριασμό - την ίδια δήλωση έκανε και ο κ. Πολυχρονόπουλος, εξηγώντας πως εκείνος δεν έχει δικό του λογαριασμό: «Έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε (σ.σ. τα χρήματα). Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη, όταν δεν έχει για βενζίνη». 

Ερωτώμενη εάν τη στεναχωρούν όλα όσα ακούγονται απάντησε καταφατικά και δήλωσε πως είχε προειδοποιήσει τον γιο της ότι «θα του τη φέρουν».  Τέλος, επεσήμανε πως δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. «Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί;». Και η αδελφή του δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που ακούγονται, ενώ σε σχέση με τα περί στοιχηματίσου δήλωσε πως «δεν ασχολείται με το στοίχημα». 

Τι λένε συνεργάτες του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Φίλος και συνεργάτης του, που μίλησε στο OPEN, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια για να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη/

«Εγώ είμαι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο Κώστας δίπλα του, η γυναίκα μου είναι εθελόντρια. Η αιτία που ξεκίνησε είναι για να βοηθήσει παιδιά, όπως έκανε και με τα δικά μου παιδιά. (...) Κάθε μήνα μού έδινε τρόφιμα για το σπίτι μου, ότι χρειαζόμουν μου έδινε» σημείωσε.

Έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που έχει διαθέσει χρόνο από τη ζωή του στους άλλους, ενώ δεν είχε καμία οικονομική επιφάνεια. «Πολλές φορές δεν είχε τσιγάρα να καπνίσει, πού είναι τα χρήματα που λένε;» 

«Εγώ πιστεύω ότι όταν κάποιος έχει χρήματα φαίνεται. Θα έχει ένα καλό αυτοκίνητο, ένα σπίτι να μείνει, αυτός είναι στον αέρα» είπε σε άλλο σημείο και διερωτήθηκε: «Τελείωσε η Ελλάδα με όλες τις παρανομίες και ήρθε να πιάσει τον Κώστα;» 

Η Φιλοθέη Μωβ, η οποία είχε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, επεσήμανε στο ίδιο μέσο πως τον ξέρει μέσα από το έργο του και δεν έχει καμία γνώση για τις κατηγορίες σε βάρος του. «Θα μείνουν χιλιάδες άνθρωποι χωρίς φαγητό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι για το έργο του. Δεν έχω μιλήσει μαζί του» είπε. 

Άνδρας, ο οποίος παίρνει δωρεάν γεύματα από τον «Άλλο Άνθρωπο», σημείωσε στον ΣΚΑΪ πως «είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει έργο. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Στους Δρόμους της Ομόνοιας μαγειρεύει και κάνει διανομή φαγητού. Έχω πάρει βοήθεια. Ό,τι έχω ζητήσει, μου το έχει δώσει, δεν κάνει εξαιρέσεις, παραξενεύομαι με το τι συμβαίνει». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA