Μενού
podilato.jpg
Μαθήτρια σε ποδήλατο. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τρόπο για να παράγουν ενέργεια, ενώ κάνουν ποδήλατο, βρήκαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας. Μάλιστα, η εικονική τους επιχείρηση έχει βραβευτεί σε πανελλαδικό διαγωνισμό, καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο διευθυντής του σχολείου και υπεύθυνος της ομάδας Αναστάσιος Σαλής εξήγησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 πώς λειτουργεί το project: «Την περσινή χρονιά συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εικονικές επιχειρήσεις 2023 του Οργανισμού Junior Achievement Greece, τα παιδιά δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση από το μηδέν».

Ποδήλατα: «Πολλαπλά οφέλη»

«Ανέλαβαν ρόλους μέσα στην επιχείρηση, έκαναν έρευνα για τις ανάγκες της αγοράς, στήσαμε τη δική μας γραμμή παραγωγής και έφτιαξαν ένα business plan. Τα οφέλη αυτού του προγράμματος είναι πολλαπλά», πρόσθεσε στη συνέχεια ο διευθυντής του σχολείου.

«Στην ουσία είναι ένα παλιό μεταποιημένο ποδήλατο που έχουμε προσθέσει το δικό μας kit και μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και έτσι μπορούμε να φορτίσουμε ότι ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή θέλουμε», τόνισε στην ΕΡΤ μαθητής και μέλος της ομάδας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.