Συνεχίζεται –και– σήμερα Σάββατο (26/10) η πρώτη έξοδος των Αθηναίων για το πρώτο τριήμερο της «φθινοπωρινής» χρονιάς, αυτό της 28ης Οκτωβρίου, με τα πλοία να αναχωρούν κανονικά και σε πολλές περιπτώσεις, με 100% πληρότητα.
Μάλιστα, αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια και στις εξόδους των εθνικών οδών, ενώ η Τροχαία βρίσκεται από το πρωί στο σημείο, για να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου.
Σε ισχύ τίθεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών, στις εξόδους των εθνικών οδών. Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού της Τροχαίας περιλαμβάνουν για τη διάρκεια του τριημέρου αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας
Θα υπάρχει και ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ θα διεξάγονται έλεγχοι μέθης και παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων.
Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν και απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
Μέχρι χθες, Παρασκευή περισσότερα από 72.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα.
Σύμφωνα με την Τροχαία, από τα διόδια Ελευσίνας στην Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 42.153 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών στην Αθηνών- Λαμίας πέρασαν 29.989 οχήματα.
- LIVE οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Ιράν - Στην Κύπρο Κίμων και Ψαρά
- Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή στην ελληνική οικονομία: Εκτοξεύτηκε το ρεύμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης
- Νέο παραλήρημα του Αρκά για την Αριστερά: «Είναι διαστροφή»
- Η πολυθρύλητη Μάχη της Κοκκινιάς, ο ρόλος των δωσίλογων και το «Ακορντεόν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.