Μενού
Διαδήλωση για τα ομόφυλα ζευγάρια
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (2/3), στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα, μετά και τη θέσπιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού, όπως γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ από την ευχαριστήρια επιστολή των πολιτών, έγινε υπό τη διακριτή παρακολούθηση των Αξιωματικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής.

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το προηγούμενο Σάββατο, δεχόταν, όπως έγινε γνωστό, απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα γεγονός που το ανάγκασε να απευθυνθεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Η ευχαριστήρια επιστολή του ζευγαριού στην ΕΛΑΣ

«Αξιότιμοι Κύριοι!

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθειά σας και τη διακριτική σας παρουσία στον γάμο μας.

Ο γάμος ήταν ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ανδρών στην Ελλάδα.

...και επειδή είχαμε δεχθεί απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα, απευθυνθήκαμε σε 'σας.

Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανήλικων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους.

Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστιές στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής, καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς, που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτήν.

Με τιμή!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA