Μενού
tinos
Τήνος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από τον καταπέλτη του πλοίου, μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε ξαφνικά μέσα στη θάλασσα, μαζί με τη βαλίτσα της, στο λιμάνι της Τήνου, μετά από μία δυνατή ριπή του ανέμου.

«Ο αέρας με πήρε, ο αέρας με έριξε στο νερό. Γύρισε τη βαλίτσα και η βαλίτσα με πήρε από κάτω, δεν πρόλαβα να στηριχτώ σωστά. Ήμουν μόνη μου. Τρεις με τέσσερις άνθρωποι ήταν πάνω στη ράμπα εκείνη την στιγμή», είπε η 83χρονη στην εκπομπή Live News του Mega.

Τι συνέβη

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, λίγο μετά τις 15.00 το Blue Star Paros είχε κάνει στάση στο λιμάνι της Τήνου και στη συνέχεια θα κατευθυνόταν προς τον Πειραιά. Η επιβίβαση διεξάγονταν ομαλά, μέχρι την στιγμή που προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση.

«Εγώ ήμουν περίπου στα 10 μέτρα λίγο πιο πίσω από το πλοίο. Είδα μία αναστάτωση γενικά από την αριστερή πλευρά στη ράμπα, έβλεπα κοιτούσαν στο νερό και μετά κάποιος φώναξε ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, ούτε είχα δει ποιος είναι, τι είναι, πού είναι», τονίζει ο καβοδέτης του πλοίου. Όπως αποκάλυψε, η 83χρονη γυναίκα κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Έπεσα κάτω, μπήκα στο βάθος που με έβγαλε το βάρος μου και ανέβηκα. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα, ήταν το σωσίβιό μου», είπε από τη μεριά της η 83χρονη.

«Την έπιασα κατευθείαν»

«Έπεσα δίπλα της, την έπιασα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι κρατούσε μία βαλίτσα η κυρία, για αυτό λέω ήταν και εκείνη πάρα πολύ ψύχραιμη, κρατούσε μία βαλίτσα η οποία τη βοήθησε τουλάχιστον μέχρι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα να μπορεί να σταθεί», λέει για τις δραματικές στιγμές στο λιμάνι της Τήνου ο καβοδέτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, κατά τη διάρκεια της διάσωσης, από τα μεγάφωνα του πλοίου ακούγονταν συμβουλές προς τους επιβάτες προκειμένου να μην πανικοβληθούν και να παραμείνουν στη θέση τους.

«Αγχώθηκα»

«Ήμουν επάνω στην έξω μεριά του παραθύρου, στο μπαλκόνι. Αγχώθηκα, γιατί είχα στον νου μου, ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη. Το σκεφτόμουν και λέω ελπίζω να τη σώσουν, φώναζαν και από πάνω σε εμάς, “σώστε την” και “σώστε την”», σημειώνει επιβάτης του πλοίου. «Την τραβήξαμε από το νερό, ήταν καλά στην υγεία της, κάτι εκδορές είχε μόνο στα χέρια. Αμέσως είχε ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ, ήταν μία οργανωμένη διαδικασία γενικά. Οι προϊστάμενοι, λιμενική Αρχή, τα παιδιά ήταν στο λεπτό, δύναμη περίπου δέκα άτομα, στο λιμάνι», προσθέτει ο καβοδέτης.

Όταν η 83χρονη βγήκε από τη θάλασσα, οι άντρες του λιμενικού την σκέπασαν με μία κουβέρτα και στη συνέχεια της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. «Είμαι λίγο θαρραλέα. Εντάξει, όλα καλά. Σήμερα είμαι σπίτι μου, έπλυνα τα βρεγμένα μου. Ήταν ένα ευχάριστο ταξιδάκι πηγαίνοντας, ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος. Ευχαριστώ την Παναγία που μου έδωσε σωστές κινήσεις από μέρους μου», είπε στο Live News η 83χρονη. Λίγα λεπτά αργότερα, δήλωσε πως ήταν καλά στην υγεία της και επιβιβάστηκε στο πλοίο αφού πρώτα ευχαρίστησε τον ύπαρχο, τον καβοδέτη και τους λιμενικούς που βούτηξαν και της έσωσαν τη ζωή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.