Μενού
Φωτιά στον Υμηττό
Διαδικασία πυρόσβεσης στον Υμηττό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ιωάννης Κωνσταντάτος, μίλησε στον ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο σύστημα δασοπυρόσβεσης για τον Υμηττό, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόκειται, όπως είπε ο ίδιος, για το πρόγραμμα «ΣΠΑΥ» και η δασοπυρόσβεση θα γίνεται με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου drone και με θερμικές κάμερες.

«100, και πλέον, δήμαρχοι απ' όλη τη χώρα θα δουν από κοντά το κέντρο ελέγχου και τι σημαίνει προστασία του βουνού με τεχνητή νοημοσύνη, θερμικές κάμερες και drones. Το πιο σημαντικό απ' όλα αυτά, είναι η σημερινή καινοτομία, η οποία θα μας επιτρέπει όταν καταγράφεται από τις κάμερες ο πρώτος καπνός, να παίρνουμε σήμα στο κέντρο ελέγχου για την εξέλιξη της φωτιάς με βάση την κατεύθυνση του αέρα» τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος για τη δασοπυρόσβεση στον Υμηττό.

Δασοπυρόσβεση στον Υμηττό: Τι είναι το ΣΠΑΥ

Συνεχίζοντας για τη δασοπυρόσβεση στον Υμηττό, ο κ. Κωνσταντάτος πρόσθεσε πως θα επιτευχθεί μέσω του προγράμματος «ΣΠΑΥ» (σ.σ. Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), και στόχος δεν θα είναι το μεγάλο βουνό της Αττικής, αλλά κάθε βουνό και δάσος της Ελλάδας.

«Με το που θα καταγράψει θερμική κάμερα τα πρώτα στοιχεία καπνού, στο πρώτο φυλάκιο έχει πάει σήμα για να παρέμβει και να τη σβήσει. Αυτό είχε λειτουργήσει ήδη από το καλοκαίρι, όπου είχαμε 23 φωτιές στον Υμηττό και δεν τις μάθατε ποτέ, γιατί σβήστηκαν εν τη γενέσει τους» σημείωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

«Ήδη υλοποιείται σε ένα μεγάλο μέρος του Υμηττού και η φιλοδοξία μας είναι να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη Μαΐου, για να προλάβουμε την αντιπυρική περίοδο» κατέληξε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA