Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ιωάννης Κωνσταντάτος, μίλησε στον ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο σύστημα δασοπυρόσβεσης για τον Υμηττό, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Πρόκειται, όπως είπε ο ίδιος, για το πρόγραμμα «ΣΠΑΥ» και η δασοπυρόσβεση θα γίνεται με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου drone και με θερμικές κάμερες.
«100, και πλέον, δήμαρχοι απ' όλη τη χώρα θα δουν από κοντά το κέντρο ελέγχου και τι σημαίνει προστασία του βουνού με τεχνητή νοημοσύνη, θερμικές κάμερες και drones. Το πιο σημαντικό απ' όλα αυτά, είναι η σημερινή καινοτομία, η οποία θα μας επιτρέπει όταν καταγράφεται από τις κάμερες ο πρώτος καπνός, να παίρνουμε σήμα στο κέντρο ελέγχου για την εξέλιξη της φωτιάς με βάση την κατεύθυνση του αέρα» τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος για τη δασοπυρόσβεση στον Υμηττό.
Δασοπυρόσβεση στον Υμηττό: Τι είναι το ΣΠΑΥ
Συνεχίζοντας για τη δασοπυρόσβεση στον Υμηττό, ο κ. Κωνσταντάτος πρόσθεσε πως θα επιτευχθεί μέσω του προγράμματος «ΣΠΑΥ» (σ.σ. Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), και στόχος δεν θα είναι το μεγάλο βουνό της Αττικής, αλλά κάθε βουνό και δάσος της Ελλάδας.
«Με το που θα καταγράψει θερμική κάμερα τα πρώτα στοιχεία καπνού, στο πρώτο φυλάκιο έχει πάει σήμα για να παρέμβει και να τη σβήσει. Αυτό είχε λειτουργήσει ήδη από το καλοκαίρι, όπου είχαμε 23 φωτιές στον Υμηττό και δεν τις μάθατε ποτέ, γιατί σβήστηκαν εν τη γενέσει τους» σημείωσε ο κ. Κωνσταντάτος.
«Ήδη υλοποιείται σε ένα μεγάλο μέρος του Υμηττού και η φιλοδοξία μας είναι να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη Μαΐου, για να προλάβουμε την αντιπυρική περίοδο» κατέληξε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.
- Επίθεση Παπαδόπουλου σε Λέκκα για την οσμή στην Αττική: «Θρυμματίστηκε κάθε έννοια επιστημοσύνης»
- Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Το rebranding του αιώνα - Ο άνθρωπος είναι Μακιαβέλι»
- Αν έχετε κάποιο από αυτά τα επίθετα, ίσως είστε απόγονοι γαλαζοαίματων: Η ευρωπαϊκή «βασιλική» λίστα
- «Κάποιες έχουν παντρευτεί πλούσιους άνδρες και δουλεύουν στις επιχειρήσεις τους» - Η σπόντα Λιάγκα για Σπυροπούλου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.