Μενού
Εικόνισμα του Ιησού
Εικόνισμα του Ιησού | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, κατά το χριστιανικό έθιμο, είναι ακόμα μία ημέρα που αντιπροσωπεύει ένα περιστατικό από την πορεία και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού, όπως και κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στο περιστατικό της «αμαρτωλής γυναίκας», η οποία έπλυνε τα πόδια του μεσσία με μύρο. Η ιστορία αυτή έχει ως δίδαγμα τη σημασία της μετάνοιας.

Η «αμαρτωλή γυναίκα» στην αυλή του Φαρισαίου

Στην Ιουδαία, ένας Φαρισαίος, ο Σίμων, προσκάλεσε τον Ιησού στο σπίτι του, να λάβει μέρος στο συμπόσιο. Ο Ιησούς δέχτηκε και μοιράστηκε το τραπέζι του.

Μία αμαρτωλή γυναίκα (κάποιες πηγές θεωρούν πως ήταν η Μαρία Μαγδαληνή), άκουσε πως ο Ιησούς θα βρισκόταν στην αυλή του Φαρισαίου. Πήγε λοιπόν στο σπίτι του, γονάτισε και άρχισε να πλένει τα πόδια του Χριστού.

Κατόπιν σκούπισε τα πόδια του με τα μαλλιά της και τα φίλησε, ενώ τα αρωμάτισε με μύρο. Όλα αυτά προς σύγχυση του Φαρισαίου, που ρώτησε τον Ιησού, γιατί θα άφηνε μία «μιαρή» γυναίκα να τον αγγίξει.

Προς απάντηση, ο Ιησούς είπε στον Φαρισαίο πως η γυναίκα πράγματι είχε κάνει περισσότερα για να τον φροντίσει από τον οικοδεσπότη του. Ο Φαρισαίος δεν του είχε προσφέρει νερό για να πλυθεί, ούτε έλαιο για να αρωματίσει τα μαλλιά του.

Ο Ιησούς συγχώρησε τη γυναίκα για τις αμαρτίες της, επειδή έδειξε αγάπη και πίστη προς τον σωτήρα, και της είπε να συνεχίσει στον δρόμο της εν ειρήνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA