Ξεκίνησε σήμερα (17/09) η δίκη του 50χρονου που κατηογορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία της πρώην συζύγου του με αλλεπάλληλες μαχαιριές στο Μενίδι, αλλά διακόπηκε για τις 16 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι, το θύμα, η 40χρονη Ενκελέιντα, ήταν μητέρα των δύο παιδιών τους και είχε καταγγείλει περισσότερες από δύο φορές τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει την προστασία της από τις Αρχές.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με πρόθεση τετελεσμένης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Απέναντι του θα σταθεί η ενήλικη κόρη του, η οποία σήμερα δήλωσε στο δικαστήριο παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας.
Ο 50χρονος δεν οδηγήθηκε σήμερα στο εδώλιο καθώς δεν είχε δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Εφετών για την μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας όπου κρατείται.
Το δικαστήριο, αφού ο κατηγορούμενος χορήγησε εξ αποστάσεως βεβαίωση στη δικηγόρου του να τον εκπροσωπήσει στη διαδικασία, προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων (κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας) και στην απαγγελία της κατηγορίας από την εισαγγελέα. Στην συνέχεια διέκοψε για τις 16 Οκτωβρίου διατάσσοντας τη μεταγωγή τού κατηγορούμενου για την επόμενη συνεδρίαση.
Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς σε σύντομο διάστημα συμπληρώνεται το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου.
Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 40χρονης γυναίκας, η οποία έγινε λίγες βδομάδες μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφο της, υπήρξε παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να εισαχθούν αυστηρά μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.