Μενού
Πανοραμική άποψη της Ακρόπολης
Πανοραμική άποψη της Ακρόπολης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στην Αθήνα βλέπει κανείς το εξής παράδοξο: Όσο απομακρύνεσαι από την πόλη, τόσο πιο ειδυλλιακή δείχνει. Η φτώχεια, τα σκουπίδια, οι ρωγμές στους δρόμους, οι ρημαγμένες πολυκατοικίες και ο αποπνικτικός αέρας μοιάζουν να εξαφανίζονται, όταν μικραίνουν και μετατρέπονται σε ένα ομοιογενές τοπίο.

Καλό είναι κάθε τόσο να βλέπεις την πόλη από ένα σημείο με καλή θέα, να «φεύγουν» για λίγο οι σκέψεις σου όσο το μάτι περιφέρεται σε αυτή την ξεκούραστη αντίθεση μεταξύ του μπεζ της πόλης και του μπλε του ορίζοντα. Στα παρακάτω σημεία θα βρείτε, πιστεύουμε, λίγες στιγμές ηρεμίας.

Τα μέρη με ωραία θέα για να δείτε την Αθήνα από ψηλά

Λυκαβηττός

Στον πιο ψηλό λόφο της πόλης έχετε πανοραμική θέα προς όλες τις πλευρές της, αλλά και το γραφικό εκκλησάκι στην κορυφή του να προσφέρει έναν «αέρα» νησιού, πίνοντας το καφεδάκι σας.

Η Αθήνα τη νύχτα

Αναφιώτικα

Για ακόμα πιο αυθεντική νησιωτική ατμόσφαιρα, προτιμήστε αυτή τη μικρή συνοικία της Πλάκας, στις πλαγιές της Ακρόπολης. Για μία ιδανική εμπειρία, ανεβείτε μία μέρα με καθαρό ουρανό, άπλετο ήλιο και αεράκι. Το μόνο που λείπει είναι η θάλασσα.

Θέα από τα Αναφιώτκα
Θέα από τα Αναφιώτκα | Shutterstock

Αττικό Άλσος

Άλλο ένα σημείο για να έχετε την Αθήνα στο πιάτο σας. Μέσα στο πράσινο, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από της Υάδες, το καφέ-εστιατόριο που είναι σταθερή αξία του πάρκου.

Φτάνοντας στο Αττικό Άλσος

Πετρούπολη

Κάτω από τους ογκώδεις βράχους του Ποικίλου Όρους της Πετρούπολης, απλώνεται σε όλο του το μήκος προς τα ανατολικά το λεκανοπέδιο, με λίγα μόνο τυφλά σημεία. Κλασικό «μπαλκόνι» για να ρεμβάσεις είναι το Apolis, το καφέ-μπαρ στην «άκρη» του γκρεμού για ανεμπόδιστη θέα.

Θεϊκός χυμός με θεϊκή θέα! 🍹🍹🍹 #Πετρούπολη #Petroupolis

Πάρνηθα

Δεν υπάρχει καλύτερη «σκοπιά» από την πιο ψηλή κορυφή της Αττικής. Στην άνοδο για την Πάρνηθα μπορείς να σταματήσεις σε όποιο ύψος θες, αφού υπάρχουν πολλαπλά ανοιχτά σημεία για να ξαποστάσεις και να ατενίσεις.

Μετά έχεις την υπέροχη θέα από το βαγόνι του τελεφερίκ, και όταν επιτέλους φτάσεις στο Mont Parnes, νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι στην κορυφή του κόσμου.

View from mount. Parnitha
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA