Μενού
mesologgi.jpg
Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός στο Μεσολόγγι. | ΕΡΤ/Glomex
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο 50χρονος κρεοπώλης νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού καθώς φέρεται να εκδήλωσε τάσεις αυτοκτονίας, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το μηχάνημα «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων (bitcoin).

Όπως αναφέρει το MEGA, οι πληροφορίες θέλουν τον 31χρονο να έχει πει σε ανθρώπους στην περιοχή, πως αν θέλουν να βγάλουν χρήματα θα πρέπει να του δώσουν λεφτά να επενδύσουν στο μηχάνημα που βρίσκει bitcoin.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, τέσσερα είναι τα άτομα στα οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η αστυνομία. Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα, ένα από αυτά να δίνει παρών στο Α.Τ μία φορά το μήνα.

Επίσης, ερευνάται το τετράδιο του Μπάμπη, το οποίο εκτός από ονόματα και ποσά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του σταθμού, περιέχει και άλλα πράγματα. Πιθανώς τις σχέσεις που υπήρχαν και για αυτά τα μηχανήματα.

Η συσκευή για κρυπτονομίσματα

Μία νέα παράμετρο στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι βάζει μία συσκευή που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Μπάμπης είχε στην κατοχή του έναν εξορυκτή κρυπτονομισμάτων. Πρόκειται για μία συσκευή που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ρούτερ, ωστόσο την προμηθεύονται όσοι θέλουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα, όπως εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος. 

Πώς λειτουργεί

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος μιλώντας στο MEGA. 

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από ιστοσελίδες του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Βασιλάκος.

Η καλλιέργεια κρυπτονομισμάτων

Η καλλιέργεια κρυπτονομισμάτων για ορισμένα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, έχει γίνει πολύ πιο πολύπλοκη με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό και αυτό το κάνει πιο δύσκολο για να επιλέξει κάποιος να ασχοληθεί.

«Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin», εξήγησε ο σύμβουλος κρυπτονομισμάτων Μιχάλης Μίγγος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA