Μενού
metanastes evros
AP
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα ότι τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα είναι θωρακισμένα έστειλε χθες από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου ο οποίος επισκέφθηκε το Φράχτη, την περιοχή επέκτασης του Φράχτη και τμήματα συνοριακής φύλαξης.

Όπως δήλωσε: «Η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά απολύτως δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, σεβόμενη απόλυτα τις διεθνείς συμβάσεις και υποχρεώσεις μας, αλλά και την ανθρωπιστική μας παράδοση: πάντοτε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, πάντοτε υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης, αλλά αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, σε κάθε προσπάθεια παράνομης εισόδου. Σε διαρκές ανοιχτό μέτωπο με τους λαθροδιακινητές και όσους δε σέβονται τα σύνορά μας, -τα σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και όσους δεν σέβονται ούτε την ανθρώπινη ζωή, υποβάλλοντας ανθρώπους σε πολύ μεγάλους κινδύνους. Η Ελληνική Πολιτεία ήταν -και θα εξακολουθεί να είναι με κάθε πρόσφορο τρόπο- δίπλα στην Ελληνική Αστυνομία για να ενισχύουμε την παρουσία της, να προσαρμόζουμε την επιχειρησιακή της δράση, να αναβαθμίζουμε τα τεχνολογικά της μέσα και τις τεχνολογικές της υποδομές. Έτσι ανταποκρινόμαστε στην πολιτική μας ευθύνη και στο πατριωτικό μας καθήκον, που επιβάλουν να φυλάμε ουσιαστικά τα σύνορά μας, να είμαστε απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις των λαθροδιακινητών, να εμπεδώνουμε ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επιπλέον όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, και γενικότερα στη Θράκη, η Ελλάδα δίνει καθημερινά μάχη για την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της κυριαρχίας μας, απέναντι σε οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιβουλεύονται την πατρίδα μας.»

Σημειώνεται πως είναι καθημερινές οι συλλήψεις διακινητών μεταναστών που έχουν μπει παράνομα στη χώρα μας. Τη Δευτέρα συνελήφθησαν σε περιοχές της Δράμας και του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Αλεξανδρούπολης, τρεις διακινητές, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Και οι τρεις διακινητές όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο οι λιμενικοί εντοπίζουν λέμβους με μετανάστες με νωπές τις μνήμες από τον πρόσφατο απολογισμό με πέντε νεκρούς, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα, που έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη χώρα μας. Ενδεικτικά μόνο χθες εντοπίστηκαν 103 πρόσφυγες και μετανάστες σε τρια διαφορετικά περιστατικά στη Σάμο καθώς επίσης και 16 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ψαρών. Τόσο η ΕΛ.ΑΣ όσο και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή καθώς εκτιμάται πως οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA